Nädala lõpus läheb ilm külmemaks

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi liigub teisipäeval üle Eesti tsüklon, mis toob kaasa tugevad tuuleiilid ja tuisu, nädala teisel poolel läheb ilm oluliselt külmemaks.

Temperatuur langeb kolmapäeval kuni viie miinus-kraadini, püsides neljapäeval 5–10 külmakraadi piires. Hommikul ja õhtul on kohati külma 15 kraadi. Reedel kujuneb Skandinaavias uus kõrgrõhuala ja seetõttu liigub järgmine tsüklon tõenäoliselt Läänemere lõunaosa kohalt kagusuunas ning sellega kaasnev tihe lumesadu Eestisse ei ulatu. Puhub võrdlemisi tugev kirdetuul. Külma on öösel 12–17, kohati 20, päeval 7–13 kraadi.

Laupäeval määrab ilma kirdetuulega saabunud arktiline õhk. Vähest lund võib tulla peamiselt rannikul. Külma on 10–16, Kagu-Eestis kuni 20, päeval 7–14 kraadi. Pühapäeval tugevneb arktilises õhus tekkinud kõrgrõhuala Skandinaavia ja Soome kohal ning laieneb ka lõuna poole. Puhub kirdetuul. Külma on 15–20, kohati kuni 23 kraadi, päeval on külma veidi vähem. Esmaspäeval külm kõrgrõhuala püsib. Tuul on nõrk. Külma on 15–20, Lõuna-Eestis kuni 24 kraadi, päeval on külma veidi vähem.

Print Friendly, PDF & Email