Juhtkiri: Hoia ennast ikka ise ka

Praegusel libeduse ajal on ikka tükk tegu, et linna vahel püsti püsida. Õnnelik saab olla see inimene, kes on punktist A punkti B jõudnud kukkumata ja tervena. Kui ühelt poolt võime konstateerida, et oleme ju kogu aeg tahtnudki olla põhjamaa ja kes siis seda põhjamaist olekut talviste rõõmudeta ette kujutaks, siis teisalt paneb libedal jääl ukerdamine küsima, kes selles ikkagi süüdi on?

Vanajumala ja ilmataadi poole rusikat vibutada on ilmselt kasutu. Vististi on kõige õigem olukorraga harjuda ja muretseda oma saabastele libisemiskindlad turvanaelikud. Muide, kas olete kuulnud, et näiteks Soomes on libedaga kukkumise puhul asjatu haigusraha nõuda, kui noidsamu naelikuid all polnud? Samuti võiks järele mõelda, kas mõni vanainimene (ema, vanaema, vanaonu) kõnnitee puhtakstegemisel äkki mitte abi ei vaja. Tasub ikka tunnistada, et neid, kes end ise hoiavad, kaitsevad ka taevased või mis iganes väed.

Print Friendly, PDF & Email