Ruhnu volikogu hääletas Kollomi esimehe kohalt maha (26)

Volikogu eilsel istungil oli ühe päevakorrapunktina arutusel umbusaldusavaldus volikogu esimehele Ariina Kollomile ning nelja liikme häälega hääletati Kollom ka kohalt maha.

Ariina Kollom ütles Saarte Häälele, et ta oli päevakorda lisanud ka punkti, kus oleks pidanud arutatama 2010. aasta vallaeelarve täitmist, ent see hääletati päevakorrast maha, kuna valla raamatupidajat Ülle Jõgit ei olnud kohal. “Meil oli raamatupidajaga kokku lepitud, et ta tuleb istungi ajaks Ruhnu, aga täna lugesin vallalehest, et ta on lastud veebruarist korralisele puhkusele, mistõttu punkt jäigi arutusest välja,” rääkis Kollom.

Umbusaldusavalduse hääletuse juures palus Kollom oma sõnul neilt neljalt liikmelt Helga Kivilalt, Vello Kümmelilt, Elvi Meolalt ja Sirje Simsonilt ka selgitusi tema vastu toodud süüdistuste osas, kuid vastust ei saanud ta kelleltki. “Nad olid lihtsalt vait ja ei ütelnud ühtegi sõna. Mind hääletati maha ja öeldi, et edasi juhib volikogu aseesimees Vello Kümmel. Põhimõtteliselt tehti mulle lihtsalt ära,” nentis ta.

Kollomi sõnul otsustati, et volikogu järgmisel istungil tuleb siiski eelmise aasta eelarve täitmine arutusele ning raamatupidaja on siis kohal. “Nii et volikogu esimees ma enam ei ole,” kinnitas Kollom ja lisas, et kavatseb järgmisel istungil kindlasti kohal olla. “Seda ei saa niisama jätta, kui pole miinusesse jäämist selgitatud. Asi peab tulema avalikuks. Kui nii palju varjatakse ja minu päringutele ei vastata, siis on järelikult põhjust midagi varjata,” leidis endine esimees.

Print Friendly, PDF & Email