Memmed-taadid tulevad tänavu kokku Tornimäel

Homme Tornimäe rahvamajas toimuv traditsiooniline järjekorras juba 16. memme-taadi päev toob kokku üle kahesaja osaleja kogu maakonnast. Pidu kannab alapealkirja “Kroonid sulle, eurod mulle…”

Päeva peakorraldaja, Pöide valla kultuurijuht Krista Riik ütles, et sel päeval on kaks eesmärki – sotsiaalne ja rahvakultuuriline. “Kogu maakonnast tulevad memmed-taadid kokku. Nad saavad üksteisele esineda, näidata õpitut ning saavad juurde positiivset energiat,” lausus ta. Riik lisas, et just taidluskollektiivide kaudu jõuab unustatud külalaul või külajutt laiema avalikkuse ette. “Tänu neile kanduvad põlvkonnalt põlvkonnale edasi külatraditsioonid,” sõnas ta.

Krista Riik märkis, et tänavusel memme-taadi päeval tähistatakse ka euro tulekut ja kassiaasta algust. Homme kell 11 algavale üritusele on oodatud ka pealtvaatajad. Iga viienda kava järel on planeeritud väike laulu-tantsupaus, mille sisustab tuntud pillimees Meelis Mereäär.

Kokku saab laupäevasel üritusel näha 16 seitsme minuti pikkust kava. Peol astuvad üles: Tornimäe memmed-taadid, Kolmas Noorus, Ehaviir, Leisi-Pärsama Muigud, Ätses, Eideratas, Pihlakas, Meelespea, Külasema, Mariella, Rukkilill, Kanarbik, Lümanda Mõnusad, Kedrus, Aste Antsakad ja Marleen.

Print Friendly, PDF & Email