Tooma poe juures varitsetakse rahavõtjaid (41)

Tooma poe juures varitsetakse rahavõtjaid

RAHA MEELITAB LIGI: Pangaautomaadist sularaha võtvaid inimesi on Tooma kaupluse juures tülitanud rahamaiad meeskodanikud.
Foto: Egon Ligi

Saarte Hääleni on viimastel päevadel jõudnud vihjed meestest, kes tülitavad Kuressaares Tooma kaupluse juures sularahaautomaadist raha võtnud inimesi.

“See juhtus päise päeva ajal,” rääkis Saarte Häälele ehmatusega pääsenud kodanik, kelle lähedase päästis rahanuiajate käest nurga tagant välja astunud meesterahvas, kelle tulek kahtlased tegelased eemale peletas. “Nad varitsesid selle maja katuse all, mis on otsaga poe poole,” rääkis kodanik, kes ei soovinud oma nime ajalehes avaldada. Tema sõnul astus kolm noort ja tursket selli talle ligi hetkel, kui tal sularahaautomaadist raha välja võetud oli.

“Anna raha siia!” kõlas nõudmine. Seejärel lubati peksa anda ja raha ikkagi ära võtta. Kõige kriitilisemal hetkel päästis üksi rahaautomaadi juures olnud vanainimese nurga tagant poe poole sammunud meesterahvas. Tumedates kapuutsiga jopedes pikad mehed põgenesid erinevates suundades.

“Varem ei ole neid näha olnud,” rääkis linnakodanik, selgitades, et üritab edaspidi igal pool kaardiga maksta ja hoiatab ka kõiki teisi inimesi, et üksinda ei tohiks lapsed ega vanemad inimesed sularahaautomaadi juurde minna. “Kui juba päise päeva ajal nii tegutsetakse, siis ei taha mõeldagi, mis pimedas oleks võinud juhtuda,” märkis kodanik.

Saarte Häälele on vihjatud ka seda, et Tooma kaupluse juures tegutseb paar inimest, kes tüütavad kliente ja käsivad neil midagi osta. Näitena toodi juhtum, kus kodanikult võeti kott ära ja öeldi, et tagasi saab ta selle siis, kui poest viina ostab. “Ei ole kuulnud ega näinud,” kommenteeris aga üks Tooma kaupluse müüja Saarte Häälele, viidates kinnistele akendele, kust ei olegi võimalik väljas toimuvat näha ning samuti ei olnud ta kuulnud kaebusi klientidelt. “No ega nad ei tule ju siia ka kohe rääkima,” arvas müüja.

Teise müüja sõnul on probleemiks pigem kõrval asuvalt haljasalalt poodi jalutavad alkoholilembesed mehed, kelle poes viibimine mõned kliendid eema-le peletab. Kas raha käivad nuiamas samad inimesed, seda poemüüja arvata ei osanud. Alkoholilembesed mehed poes ja selle ümbruses on tema hinnangul aga aastaid väldanud probleem.

“Mingi turvatöötaja võiks siin pilku peal hoida küll,” arvas naine, lisades, et paha ei teeks ka see, kui politsei sealkandis tihedamini liiguks. Inimesed aga politseid kurikaelte tegevusest informeerinud ei ole. “Politseil puudub igasugune selline info,” kinnitas politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht. Seega on politseil palve kõikidele inimestele, et politseile antaks ikka säärastest juhtumitest teada, sest ajalehe võimuses on küll asja kajastada, kuid kurikaeltega klaarima ajakirjanikud ju ei lähe.

Print Friendly, PDF & Email