Ühisgümnaasium kindlustusest raha ei saa (1)

Vastavalt juba levinud tavale ei hüvita kindlustus Saaremaa ühisgümnaasiumi vahekoridori katuse kahjustusi, mis tekkisid kolm nädalat tagasi. 10. jaanuaril kukkus sulav lumi vahekoridori katusele koolimaja 4-korruselise põhikorpuse katuselt ning tekitas kahjustusi, mille remont läks maksma 2232 eurot.

Pöördumine ERGO kindlustuse poole sai vastuse, et kehtiva kindlustuslepingu järgi ei ole toimunud kindlustusriski realiseerumist. Selle all mõistetakse tule-, vee-, tormi- või vandalismiriski. Ühisgümnaasium pöördus abipalvega linnavalitsuse poole, kus asi arutusele võeti. Linnapea Urve Tiidus on abipalvet abilinnapea Mati Mäetalule delegeerides lisanud kirja servale koguni märke “Lumi = H20”.

Saarte Hääle päringule sellise märke kohta vastas Tiidus, et teatavasti on veel kolm olekut: vedel, tahke ja aur. “Teoreetiliselt võiks diskuteerida teemal, kas lumekahjustus on sama mis veekahjustus ja vaidlustada näiteks kindlustusjuhtumi suhtes tehtud negatiivse otsuse,” märkis linnapea. “Vaidlus kaldub loomulikult skolastikasse ja tulemust ei anna, sest substantsina käituvad vesi ja lumi katusel erinevalt. Üks voolab maha ise, teine tuleb õigel ajal maha lükata.”

Abilinnapea Mati Mäetalu ütles Saarte Häälele, et kindlustus seda juhtumit ei hüvita. Abilinnapea lisas, et linn ulatab koolile kindlasti abikäe, kuid mis summadest täpselt jutt käib, seda veel öelda ei oska. Lõplik otsus tehakse linnavalitsuse istungil.

Print Friendly, PDF & Email