Peeter Pihel suitsutas Pariisis verd

Pädaste mõisa Alexandri ja Tallinnas avatud NEH restorani peakokk Peeter Pihel pakkus eelmisel nädalavahetusel toimunud mainekal Paris des chefs üritusel toitu, mis tehtud seaverest.

Pariisis toimunud üritusele oli kutsutud 20 kokka ja 20 disainerit Euroopast ja USA-st, kes lavalaudadel proovisid lahti mõtestada teemat “Nähtav ja nähtamatu”. Peeter Piheli kaaslaseks oli ehtekunstnik Kadri Mälk.

Eestlaste kava kandis nime “Veri ei maga kunagi” ning sellega püüti Piheli sõnul näidata, et veri muutub ajas. Kindlasti on veri ka toiduainena üsna pretensioonikas. “Veri on selline toiduaine, mis tekitab igaühes mingi emotsiooni,” kinnitas Saarte Häälele Peeter Pihel.

Pihel kasutas seaverd, millele lisas searasva, ning asetas siis pöörlevasse anumasse, kuhu oli suunatud heinast tulev suits. Lisati ka aedvilju. Piheli sõnul on selline toit lõppresultaadina mannavahu sarnane, kuid tumedam. “Peamiselt on tal heinasuitsu maitse,” märkis Pihel.

Piheli söögitegemise taustaks rääkis nähtavast ja nähtamatust oma loomingus ehtekunstnik Kadri Mälk, kelle ehet kandsid nii Pihel kui ka ürituse juht. Peeter Pihel ütles, et sama toidu valmistab ta ka esmaspäeval ETV hommikuprogrammis.

Print Friendly, PDF & Email