Pärnus tuleb konverents uuest ajajärgust maaettevõtluses (1)

Põllumajandusministeerium korraldab Eesti maaelu arengukava (MAK) 2007–2013 raames 9. veebruaril maapiirkonna ettevõtjatele mõeldud konverentsi “Uus ajajärk maaettevõtluses”. Konverents toimub Pärnus Strandi spaa- ja konverentsihotellis (A. H. Tammsaare pst 35) kell 10.

Konverentsi sihtgrupp on maapiirkonna ettevõtete juhid (nii põllumajandus- kui ka teiste ettevõtete juhid), maaelupoliitika kujundajad, väliskülalistena on kohal koostööpartnerid lähiriikidest. Konverentsi eesmärk on rääkida Eesti maapiirkonna ettevõtluse olukorrast viimaste aastate majandustrendide valguses, hinnata MAK-i toetuste mõju ning arutleda maaettevõtluse arengu- ja ettevõtjate koostöövõimaluste üle.

Räägitakse, kuidas on pidanud ettevõtjad kohanema viimastel aastatel toimunud muudatustega (finantskriis, sisendite hinnatõusud jms) ning millised probleemid on endiselt üleval, milliseid juhtimisotsuseid on tulnud või tuleb lähiajal vastu võtta. Konverentsil jagavad ettevõtjad osalejatele oma kogemusi, maaelupoliitika suundumustest räägivad avaliku sektori esindajad ning teoreetilisi seisukohti ja majandusuuringute tulemusi tutvustavad teadlased ülikoolidest.

Eesmärk on pakkuda ettevõtjatele ideid ettevõtte arendamiseks, mõelda senisest enam ettevõtte strateegilisele planeerimisele ja teadmistepõhisele juhtimisele. Konverentsil saavad sõna Eesti maapiirkonnas tegutsevad ettevõtjad. Samuti on kutsutud kogemusi jagama ettevõtjaid lähiriikidest (Soomest, Lätist). Maaelu ja põllumajanduspoliitikat kujundava tippametkonna esindajana on kutsutud Eesti maaelu arengukava mõjust maaettevõtlusele rääkima põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsler Toomas Kevvai.

Konverentsi võtab kokku paneeldiskussioon teemal, millised on maaettevõtluse edasised arenguvõimalused. Kuna osalejate arv on piiratud, paluvad korraldajad huvilistel registreeruda hiljemalt 24. jaanuariks põllumajandusministeeriumi kodulehe kaudu. Konverentsil osalemine on tasuta. Ettekanded on eesti või inglise keeles, olemas on sünkroontõlge.

Print Friendly, PDF & Email