Juhtkiri: Üks sadam ja üks kalur (1)

Tänases lehes on ülevaade eelmise aasta kalapüügi tulemustest Saare maakonna sadamates. Selles loos on juttu ka Võrkaia sadamast, kus merest toodi välja kõigest 3222 kg kala, ja seda terve aasta lõikes. Mõtlemapanev on selle juures ka asjaolu, et tegemist on sealse kandi ainsa rannakaluri töö tulemusega.

Muidugi võib ju asja näha ka sellest vaatevinklist, et ongi ju äge, kui igal kaluril on oma sadam. Teisalt iseloomustab säärane fakt aga kindlasti Eesti riigi pikaajalist kalanduspoliitikat, mis lõppkokkuvõttes viib rannakaluri ameti hääbumiseni.

Annaks jumal, et see siiski nii ei läheks ning me võiksime ühel ilusal päeval konstateerida, et leht eksis. Kuigi jah, kes meist mäletab ilusat suurt võrguräime pannil särisemas? Mitte just paljud vist.

Print Friendly, PDF & Email