Ametikooli õpilased kokkasid edukalt (fotod) (1)

Ametikooli õpilased kokkasid edukalt (fotod)

ANNI-REGINA TAMMSALU: Kuressaare ametikooli 3. kursuse õpilane jagas esikohta Haapsalu kutsehariduskeskuse noorte kokkadega.
Foto: Egon Ligi

Neljapäeval ja reedel Kuressaare ametikoolis toimunud teise ja kolmanda kursuse kokaeriala õpilaste üleriigilistel võistlustel “Kokakunst Kuressaares 2011” saavutasid väga häid tulemusi ka kohaliku ametikooli õpilased. Viis kokaõpilast tuli esikolmikusse, neist teise kursuse õpilane Lilith Vilipus ja Anni-Regina Tammsalu kolmandalt kursuselt jagasid Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilastega esikohti.

“Me ei korralda neid võistlusi muidugi selleks, et parimaid välja selgitada, vaid õpilastele kogemuste andmiseks, ning mõned osalejaist on järjekindlalt tugevad,” ütles Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk.

Kohtunikud toetasid

Ta lisas, et kui vaadata eelmise aasta tulemusi, siis said tänavu kolmanda kursuse esikoha saavutanud võistkonnas osalenud Marvin ja Anni-Regina mullu teise kursuse arvestuses vastavalt esimese ja teise koha. Tuisk lausus, et väga positiivne on see, et võistlejad said jooksvat tagasisidet nii võistluse ajal, lõpetamisel kui ka pärast seda, kui mitmed õpilased-õpetajad kohtunikelt oma vead üle küsisid.

“Õpilased oma tagasisidelehtedes rõhutasid samuti mitmel puhul, et kohtunikud olid väga toetavad,” sõnas Tuisk. Ka tema ise rääkis pärast võistlust kohtunikega, kelle hinnangul on suutlikkus köögis konkurentsi ja pinget taluda hilisemas kokatöös väga oluline.

Kõrbesid üle varju hüpates

“Võistlused on seetõttu riskivaba keskkond, kus saab oma esimesed kätevärisemised (mida oli ka täna näha) üle elada. Kohtunikud rääkisid ka seda, et seekord tõi edu endale jõukohase ja reaalse ülesande püstitamine. Mitmed võistkonnad püüdsid toitu tehes nii-öelda üle oma varju hüpata ja kõrbesid,” rääkis Taavi Tuisk.

Näiteks oli eile kolmanda kursuse pearoogades kasutatud kala mitmel puhul tooreks jäänud. Žüriisse kuulusid GOSpa peakokk Toomas Leedu, Sinu Cateringi peakokk Toivo Poom ning Martin Meikas, NEH ja Pädaste sous-chef, aasta kokk 2009. Üldse võttis kutsevõistlustest osa kümme kooli.
Järgmised suured kokavõistlused Kuressaares toimuvad 14.–15. aprillil, kui üle mitme aasta on Kuressaare ametikooli käes järg korraldada “Nooruslikku kevadet”. Siis saavad võistelda juba need, kes veebruaris oma kolme ja poole aasta pikkused kokaõpingud lõpetavad.

TULEMUSED
2. kursus
1. Gerli Bormann (Haapsalu Kutsehariduskeskus, juhendaja Miriam Randmann)
1. Lilith Vilipus (Kuressaare Ametikool, Halliki Väli)
2. Mihkel Rand (Kuressaare Ametikool, Lemmi Heero)
2. Kalmer Ehanurm (Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Ingrid Ploom)
3. Nadežda Mussejenko (Narva Kutseõppekeskus, Valentina Kravtšuk ja Alfia Farfudtinova)
3. Vladimir Pantšenko (Tallinna Teeninduskool, Diane Sarapuu-Kelder)

3. kursus
1. Marvin Alp (Haapsalu Kutsehariduskeskus, Kersti Raak ja Tiina Sootalu)
1. Anni-Regina Tammsalu (Kuressaare Ametikool, Maime Koppel)
2. Ruslan Bulgakov (Narva Kutseõppekeskus, Valentina Kravtšuk ja Alfia Farfudtinova)
2. Sten Käsk (Kuressaare Ametikool, Maime Koppel)
3. Erli Silm (Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Viktoria Karin)
3. Arli Allvee (Kuressaare Ametikool, Marge Leimann)

Print Friendly, PDF & Email