Muuseumi rajaja juubelil etendati varieteeprogrammi (2)

Muuseumi rajaja juubelil etendati varieteeprogrammi

VARIETEE SAKLA MOODI: Kui Sakla seltsi varietee tantsijatarid lavale tulid, haaras juubilar kaamera.
Foto: Aare Laine

Saaremaa ainsa raadiomuuseumi rajaja Lembit Kadariku (75) juubelisünnipäeval Sakla klubis esitasid külaarengu seltsi liikmed pühapäeval juubilarile humoorika estraadikava, mille ühes osas kepsutasid lavale nooruslikud varieteetantsijatarid.

Energiast pakatavat mitmekülgsete huvidega külameest olid õnnitlema tulnud nii seltsi liikmed kui sünnipäevalapse kodukandi inimesed ning sõbrad Kuressaarest. Üllatusesinejaks oli Sakla Saara (Linda Raad), kes telegrammide ettelugejana püüdis paljastada nii mõnedki Lembit Kadariku “patukesed”.

Saara kingitud südamesärk, erivajaduste sooritamise põll ja kellasoojendaja on samasugused universaal-nahaalsed asjakesed, mida kadunud Ernst Kern aastakümneid tagasi ETV Reklaamiklubi saates demonstreeris. Tõnija küla pillimeeste trio – Mait Siiner ja Vaino Tampuu karmoškadel ning Ruuben Kumm jauramil – esinemist oli nii meeldiv nautida kui ka bändi lugude saatel tantsu keerutada.

Seltsi kauaaegne eestvedaja Linda Raad kiitis Lembit Kadarikku kui hoolast töömeest, kes aastaid hoolitsenud nii seltsimaja kui raamatukogu ja kolhoosikorda tutvustava muuseumi ümbruse heakorra eest. Seda tööd on seltsi asutajaliige Kadarik teinud tasuta. Enamiku kultuurisündmustest, mis Sakla seltsimajas toimunud, on Lembit Kadarik salvestanud videolindile. Kogu materjal talletatakse seltsi kroonika tarvis.

Mahukast kollektsioonist (raadiod, telerid, magnetofonid ja grammofonid) kokku pandud ekspositsiooni on Sakla seltsimaja keldrikorrusel uudistamas käinud huvilisi paljudest riikidest. “Mind on kutsutud vaatama mitut vana raadioaparaati, mida võiksin oma kogusse tuua. Neid on pakutud mitmest paigast.

Talvel ei taha ma pikki otsi ette võtta. Kevadel aga alustan jälle kogumistööd,” andis juubilar teada. Peale raadioaparaatide kollektsioneerib aja- ja koduloohuviline Lembit Kadarik veel igasugust kraami – õllepudelikorkidest, pudelietikettidest, grammofoniplaatidest kuni seina-, laua-, käe- ja taskukelladeni.

Print Friendly, PDF & Email