Mae Nõu tuleb Saksamaalt võidukarikaga (7)

Laimjala rahvamaja juhataja Mae Nõu osales ainsana Saaremaalt nädalavahetusel Saksamaal Kölnis toimunud rahvusvahelisel Novuse (koroona) liidu (FINSO) III karikavõistlusel Võrdsed Võimalused ja saavutas naiste arvestuses esikoha.

“Ma sain alguses esimesena kokku ühe Saksa noore tüdrukuga ja sain ühe mängu kohe lakki. Siis ma mõtlesin, et issand, kuhu ma sattunud olen,” naeris Mae eile Poolast Eestisse teel olles. Kokku osales 47 meest, naiste arvestuses võistles aga kuus naist neljast riigist.

Viimane mäng oli Mae Nõul Eesti noormängija Mari-Liis Taltsiga, kellega ta sattus juhuslikult viimases voorus kokku ning kes oli Mae sõnul ka hästi tubli. Nende omavahelisest mängust sõltus, kumb eestlane võidab. Sedakorda võitis Mae. “Ega seal nalja ei tehtud. Kõik tahtsid ju medaleid saada,” märkis ta.

Mängijaid oli kohale tulnud Saksamaalt, Venemaalt, Ukrainast, Eestist ja Lätist. “Oluline on see, et kuni viimase mänguni ei olnud üldsegi veel võit kindel,” rääkis Nõu. “Võistluse tase oli väga tugev, meeste puhul ei tasu üldse rääkida,” toonitas Mae, kelle sõnul olid kohal kõik Euroopa tugevamad mehed.

Kui alguses teadsid võistlejad, et naised mängivad koos meestega ühes arvestuses, siis kohapeal korraldati see siiski ümber. Mae Nõu arvates oleks meestega mängida ka huvitav olnud. Pühapäeval VIP-ide turniiril, kus osalesid kõige kõvema reitinguga mängijad, osales ka kolm Eesti meest.  2009. aastal saavutas Mae Nõu samal võistlusel Kölnis III koha.

Print Friendly, PDF & Email