Aasta ettevõtja on Saaremaa Laevakompanii (lisatud video!)

Aasta ettevõtja on Saaremaa Laevakompanii (lisatud video!)

TUNNUSTUST VÄÄRT: Tunnustuskirja saamisel astusid ülejäänud tublide ettevõtjate ette nii AS-i Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo, tütarettevõtte OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel kui ka laevafirma tegevjuht Tõnis Rihvk.
Foto: Egon Ligi

Saaremaa ettevõtjate liidu (SEL), sihtasutuse Saaremaa Arenduskeskus (SAK), ajalehe Saarte Hääl ja raadio Kadi välja kuulutatud konkursi “Saaremaa ettevõtja 2010” võitjaks tunnistati AS Saaremaa Laevakompanii.

SEL juhatuse esimehe Robert Pajussaare sõnul otsustati kõik nominendid ära märkida. Eriauhinna omanikeks nimetati sadamate arendamise eest AS Saarte Liinid ja korraliku õhuvärava avamise eest Kuressaare lennujaam. Aasta ettevõtteks tunnistati aga AS Saaremaa Laevakompanii.

SAK-i juhataja Piret Pihel nentis, et mereühendustesse paigutatud investeeringud olid läinud aastal maakonna suurimad. “2010 oli aasta, mil Saaremaa sai mandrile lähemale. Kaasajal ei arvesta me enam pikkusi mitte kilomeetrites, vaid tundides ja minutites. See on meie kõigi jaoks aasta olulisim arendus – mõjutab nii ettevõtjaid kui ka üksikisikuid,” põhjendas Pihel laevafirma võitu. “Mul on väga suur austus selliste inimeste ja ettevõtete vastu, kes julgevad mitte ainult suurelt mõelda, vaid ka tegutseda,“ sõnas ajalehe Saarte Hääl vastutav väljaandja ja raadio Kadi tegevdirektor Gunnar Siiner.

AS Saaremaa Laevakompanii tegevjuhi Tõnis Rihvki sõnul läheb 2010. aasta oma murranguliste muudatuste poolest väinaliikluse ajalukku. Liinidele toodi kaks täiesti uut laeva, käivitati uued sadamasüsteemid piletikontrolliks ja laadimiseks, sadamad uuendati. Nii palju positiivset tähelepanu ja tunnustust pole laevakompanii Rihvki sõnul kogu oma 18-aastase tegevusaja jooksul saanud kui mulluste arengute eest.

“See on väga hea tunne ja teeb südame soojaks. Me ise oleme tulemusega rahul ja mis saab veel paremat olla, kui ka teised meiega rahul on,” nentis ta. Tunnustus on tegevjuhi sõnul preemia selle eest, et igapäevast tööd on tehtud südamega ja tulevikkuvaatavalt. Saaremaa Laevakompanii ja Väinamere Liinid tänavad kõiki oma koostööpartnereid, eriti AS-i Saarte Liinid, kes on olnud osalised teenuse uuele tasemele viimisel.

Tunnustused Laevakompaniile:

· Saare maakonna ettevõte 2010 – Saaremaa Ettevõtjate Liit, Saaremaa Arenduskeskus, Saarte Hääl, Kadi Raadio

· Maakonna aasta tegu 2010 – merelise taristu arenguhüpe – ajalehe Meie Maa traditsiooniline tunnustus Saaremaale kasulikem ettevõtmine

· Suurbritannia kuninglik merearhitektide instituut valis parvlaevade Saaremaa ja Muhumaa prototüübi 50 tähelepanuväärsema laeva hulka maailmas, mis on valminud 2010. aastal.

· Saare Punnija 2010 tiitel parvlaevaliikluse parendamise eest – Saaremaa Ettevõtluse Edendamise Sihtasutus ja Saaremaa Ettevõtjate Liit SaareMaaPäevade2010 ürituste raames.

· Parim turismiarendaja 2010 – Saaremaa Turismiarenduskeskus.

· 2010. aasta mereline tegu uute laevade Saaremaa ja Muhumaa valmimine ja liinile toomine – Merekultuuriselts SALAVA.

· Hea teenuse kuu raames tunnustasid igapäevased kasutajad 47 parimat e-lahendust Eestis – www.tuulelaevad.ee veebipõhine broneerimissüsteem märgiti ära e-äri lahenduste hulgas.

Print Friendly, PDF & Email