Ametikooli kokad toimetasid Helsingi restoranides

Enne jõule lõppes Kuressaare ametikooli nelja koka ja toitlustusteeninduse eriala õpilase välispraktika Helsingi kesklinna restoranides, kus teenindati ka jõuluõhtusööke.

“Sattusime praktikale just sellel ajal, kui soomlastel olid pikkujoulut ehk siis jõulupeod. Tänu sellele saime teenindada suuri gruppe,” rääkisid neli nädalat Helka restoranis praktikal olnud Sigrid Sünd ja Liina Sepp. “Söögid, mida restoranis pakuti, olid Soome köögile iseloomulikest toiduainetest: kala, põhjapõder, erinevad köögiviljad, seened jne. Meie saime teha päris palju erinevaid toite ja kauneid suupistevaagnaid. Õnneks saime kõigega hakkama ja midagi untsu ei keeranud.”

Henri Põld ja Raido Soosaar olid praktikal Stockmanni kaubanduskeskuses asuvas Fazer F8 restoranis, mis koosneb kaheksast erinevast söögikohast nagu kohvikud, restoran, šampanjabaar jne. “Kaks nädalat töötasime kuumas köögis ja kaks nädalat külmas köögis. Kuumas köögis tegime ettevalmistusi à la carte restorani jaoks ning erinevaid toite Stockmanni oma töötajatele buffet’sse ning külmas köögis enamasti salatibaari jaoks. Töökollektiiv oli väga sõbralik ja alati aidati hea meelega ja õpetati nii palju kui võimalik,” rääkisid Henri ja Raido.

Lisaks Soome tavadega tutvumisele pakkus välispraktika võimalusi ka teiste maade kultuuri lähemalt tundma õppida. “Kolm nädalat jagasime majutuskohta itaallastega, kelle kultuuri me ka rohkem tundma saime ja kelle igapäevaseid harjumusi nägime,” ütlesid Henri ja Raido. Õpilased olid praktikal Euroopa Liidu Leonardo da Vinci projekti “Kokkade ja teenindajate kutseoskused Euroopa tasemele” raames. Projektirahast kaetakse õpilaste elamis- ja reisikulud ning kulud, mis on seotud projekti korraldamise ja õpilaste ettevalmistamisega. Projektijuht on ametikooli toitlustusjuht Helle Kuris.

Print Friendly, PDF & Email