Saarlanna loodud lauamäng osutus ülipopulaarseks (2)

Saarlanna loodud lauamäng osutus ülipopulaarseks

TARK JA LÕBUS LAUAMÄNG: Kristi Raudmäe sõnul osutus “Geopoli” mäng jõulueelsel ajal isegi nii populaarseks, et trükikoda ei jõudnud nii palju mänge valmis trükkidagi, kui küsiti. Pildil abikaasa Juhaniga.
Foto: SCANPIX

Geograafiateemalise lauamängu “Geopol” mõtles välja ja pani ühes abikaasa Juhaniga kokku Kuressaarest pärit Kristi Raudmäe.

Saaremaa ühisgümnaasiumi 79. lennu lõpetanud Kristi Raudmäe (tol ajal Kristi Mänd – toim) ütles Saarte Häälele, et tegi “Geopoli” koos oma abikaasa Juhan Raudmäega. “Mõte selleks tuli juba paar aastat tagasi, kui selgitasime kunagi õetütrele, kus asub Itaalia ja mis on Rooma ning kui kaugel need Eestist on,” rääkis Kristi Raudmäe. Naise sõnul avastasid nad end mõttelt, et oleks hea, kui selliseid teadmisi ei peaks tuimalt ja mehaaniliselt meelde jätma, vaid need tuleksid kuidagi loomulikult – mängides.

“Vaatasime ringi ja nägime, et sellist mängu ei olegi,” sõnas ta.
Kristi sõnul käisid nad abikaasaga mõlemad tööl ning kunagi ei olnud aega selle mõtte teokstegemiseks. “Aga kui abikaasa alustas oma ettevõttega ja mina olin parajasti lastega kodune – jätkan siiski ka oma doktoriõpinguid Tartu ülikoolis semiootika ja kulturoloogia osakonnas –, võtsime selle asja lõpuks ette,” rääkis ta.

Mängu valmimisele aitas Kristi Raudmäe sõnul tegelikult kaasa kogu pere, selle erinevaid prooviversioone katsetades ja nendega koos läbi mängides. Kujunduse ja tootmise vallas said nad aga abi erinevatelt Eesti ettevõtetelt. “Geopoli” põhiidee on, et teadmisi saaks omandada lihtsal ja seltskondlikul viisil, lisaks ei ole selle mängu puhul tegemist lihtsalt üldarendava mänguga, vaid mängijad omandavad väga konkreetseid faktiteadmisi, nagu näiteks riikide asukoht, ametlik nimetus, pealinn, rahvaarv, pindala, riigikeel jne.

“Eks me sisimas lootsime küll, et see muutub populaar-seks. Ise me tundsime tugevalt, et teeme õiget asja, kuigi puudus igasugune kogemus antud valdkonnas,” tunnistas Kristi Raudmäe. Kindlust andis naise sõnul neile see, kui neile esimeses lauamängupoes, kuhu nad sisse astusid sooviga oma mängu tutvustada, öeldi, et “sellist mängu on palju küsitud, kus te varem olete olnud”.

“Ning nüüd jõulueelsel ajal läkski nii, et trükikoda ei jõudnud nii kiiresti mänge meile saata, kui palju seda meie käest küsiti,” rõõmustas Kristi. Mängu looja sõnul on nad ühes abikaasaga saanud palju tagasisidet, et “Geopoli” on tore mängida nii seltskonnas kui ka koolis õppevahendina kasutada.

Print Friendly, PDF & Email