Reisibussiga juhtus õnnetus (8)

Laupäeval, 25. detsembri õhtul juhtus õnnetus Kuressaarest Tallinna sõitnud reisibussiga. Inimesed pääsesid vaid ehmatusega ning jõudsid sihtkohta asendusbussis. Õnnetuses osalenud sõidukite juhid aga kokkuleppele ei jõudnud.

Saarte Häälega vestelnud reisija kinnitusel vajus bussist möödasõitu sooritama asunud sõiduauto vastu bussi. Reisija hinnangul oli süüdi pigem sõiduauto juht, kes aga kohe pärast õnnetust hoopis bussijuhti süüdistama tuli. AS-i Sebe bussijuhi sõnul sõitis buss teehooldusmasina taga kolonnis kolmanda sõidukina tihedas tuisus Tallinna poole.

“Olematu nähtavusega situatsioonis leidus väidetavalt keegi uljaspea, kes otsustas kolonnist mööduda,” kirjeldas Saarte Häälele juhtunut Sebe Tallinna osakonna juhataja Rene Must. Möödasõitja riivas Sebe bussi esimest vasakpoolset rattakoobast. Musta sõnul ei pidanud bussijuht ennast kuidagi süüdlaseks, kuid süüd ei tahtnud tunnistada ka möödasõitu sooritanud sõiduki juht. Sellisel puhul otsustab, kes süüdi on, politsei, kes aga sündmuskohal otsusele ei jõudnud.

“Otsus lubati langetada viie päeva jooksul,” sõnas Must. Sebe saatis sündmuskohale asendusbussi ning reisijad toimetati sellega Tallinna. Musta sõnul liiklusõnnetuses osalenud buss oluliselt viga ei saanud ning samuti ei saanud vigastada ükski reisija. Politsei andmetel juhtus õnnetus Harju maakonnas Ellamaal, kus 25. detsembril kell 18.50 põrkasid Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maantee 32. kilomeetril kokku reisibuss ja sõiduauto Volvo.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Mihkel Loide sõnul oli Volvo aeglustanud sõitu, et sooritada vasakpööret, samal ajal oli aga buss alustanud möödasõitu. “Kuna õnnetuses kannatanuid polnud, ent juhid süü osas kokkuleppele ei jõudnud, tegeleb juhtumiga edasi kindlustus,” sõnas Loide.

Print Friendly, PDF & Email