Juhtkiri: Prügijaam keset linna? (1)

Saare maakonnas prügimajandusega tegelev ettevõte OÜ Prügimees on keskkonnaministeeriumile esitanud huvitava taotluse. Nimelt tahavad nad hakata prügi sorteerima praktiliselt Kuressaare kesklinnas. 100 meetrit linna peatänavast eemal asuval laoplatsil ja kehva ilmaga angaaris. Läheduses üks popp kõrts ja mitmeid muid käidavaid kohti.

Saaremaa Prügila OÜ omanduses olevas Kudjape jäätmejaamas toimetab Prügimehega samasse gruppi kuuluv OÜ Kudjape Ümberlaadimisjaam. See omakorda maksab renti Saaremaa Prügila OÜ-le, mis kuulub Kuressaare linnale ning Kaarma ja Pihtla vallale.

Ei tea, mis pani Prügimeest esitama sellist taotlust. Kuressaare linnavalitsuse ajas see igatahes tagajalgadele ning keset linna sellist asja lubada ei taheta. Huvitav fakt on aga see, et veebruaris kukub taas kord aeg, mil hakatakse läbi rääkima Kudjape jäätmejaama rendi osas.

Prügivedu on alati olnud tulus äri. Sest prügi ikka tekib. Ning ka raha, mis seal mängus, pole väga väike. Äris on teadupoolest lubatud igasugu võtted. Prügimehe võte tundub survestamisena, et endale paremaid tingimusi välja kaubelda. Sest kui nad saavad loa rajada säärane ettevõte kesklinna, on kõik trumbid nende käes. Saarte Hääl arvab, et linnakodaniku elukeskkonda ei tohi küll prügisõjas ohvriks tuua.

Print Friendly, PDF & Email