Soome „antenniga” merikotkas Hilkka kolis talve tulekul Saaremaale (2)

Üks Soome linnu-uurijate poolt satelliitsaatja abil jälgimise alla võetud viiest merikotkast – Hilkka – otsustas talveks kodukohast Hanko lähistel lõuna poole lennata, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sõrve sääre tipus elav linnumees Mati Martinson märkas Lõuna-Soome saarestikust pärit noort emaslindu hülgekorjuse kallal keha kinnitamas teisipäeval. „Olin teda juba tükk aega siia oodanud – toidulaud on kaetud ja iga päev vedasin hüljest edasi-tagasi,” rääkis Martinson, kes oli internetti üles riputatud veebikaardi järgi linnu lähenemisel silma peal hoidnud.

Ta märkis, et see, et põhjanaabrite noored merikotkad talviti Eestisse tulevad, on varasemast teada. „Soome kotkaid on Sõrves ennegi olnud, mõni lind isegi mitu talve järjest,” osutas Martinson ning lisas, et kui pakane liialt näpistama ja toitu nappima hakkab, rändavad kotkad tavaliselt edasi lõuna poole. Teised satelliitsaatjaga varustatud Soome noored merikotkad kaldusid tänavu aga Rootsi poole: Junnu ja Meri on põrutanud Lõu­na-Soomest Rootsi ning Ivar ja Tuuli Vaasa kandist Ahvenamaale.

Print Friendly, PDF & Email