Selgusid parimad turismis

Selgusid parimad turismis

PARIM TURISMIASJALINE: Kui Parim turismiasjaline 2010 Ingrid Tilts (paremal) Merit Rin Arro (vasakul) ja Lii Muru poolt üle antud tunnustuse ja kingituse eest tänades tutvustas end endise Kuressaare linnavalitsuse ametnikuna, jäid nii mitmegi saalisviibija suu üllatusest pärani.
Foto: Egon Ligi

Eilsel Saaremaa turismi ümarlaual tunnustati aasta parimaid. Parim turismiettevõte on Pädaste mõisa hotell, parimaks turismiarendajaks valiti Väinamere Liinid ja parima turismiasjalise tiitli pälvis Kuressaare linnavalitsusest äsja lahkunud Ingrid Tilts.

“Tahame teda tunnustada peaaegu nagu elutöö eest, mis ta on teinud Kuressaare linnavalitsuses, ja eriti tema töö eest turismi turundamise ja meie taristu arendamises,” ütles TAK-i juhataja Merit Rin Arro. “Kõigepealt tahan öelda suure tänu, sest mul on väga hea meel ja väga suur au seda nimetust vastu võtta,” sõnas Ingrid Tilts, lisades, et talle tuli see tiitel täiesti ootamatult ning on hea, et ta seda teada saades istus.

“Mis tehtud, see tehtud,” võttis nüüd juba endine Kuressaare linnavalitsuse ametnik Tilts oma töö kokku, soovis kõigile edu ja palus turismiarengukavade kokkupanijatel asju mitte ainult oma mätta otsast vaadata. Tilts soovitas ette võtta nii Eesti turismiarengukava kui ka Läänemere saarte strateegia. “Ilma selleta ei tee järgmistel aastatel midagi,” märkis aasta parim turismiasjaline.

Lisaks maailmaturul kuulsust võitnud ja 2010. aasta parima turismiettevõtte tiitli saanud Pädaste mõisa hotellile märgiti nominentidena ära uudne turismitoode Panga sukeldumis-kuurort ja samuti maailmaturul kuulsust kogunud seebitootja GoodKaarma. Parima turismiarendaja tiitel otsustati anda Väinamere Liinid OÜ-le. “See, et on uued laevad meie Väinamerel liikumas, on kaotanud järjekorrad ning see on turismimajandusele üks väga tõsine heategu,” põhjendas Saaremaa turismiarenduskeskuse (TAK) volikogu esimees Lii Muru võitja valikut.

Turismiarendaja tiitli nominentidena märgiti ära Loona mõis ja Lümandas juba aastaid edukalt söögikohta pidav Juta Pae. “Uskumatu isegi, et oleme nii kaua vastu pidanud,” rõõmustas Pae tunnustuse üle. Parima turismiasjalise tiitli nominentidena märgiti ära Mustjalas turismitalu pidav Aado Haandi ja Pilguse mõisa perenaine Signe Sarah Arro.

Arendusnõunik lahkus ametist
Kuressaare linnapea Urve Tiiduse sõnul lahkus Ingrid Tilts avalikust teenistusest Kuressaare linnavalitsuses pärast 17-aastast karjääri. “Arendusnõuniku ametikohal töötanud Ingrid Tilts soovis uutele väljakutsetele vastu minna juba tunduvalt varem, kuid tuli siiski vastu linna palvele kirjutada enne veel valmis suuremahulised rahataotlused tulevaste välisrahastuste saamiseks,” sõnas Tiidus. Tema sõnul on Ingrid Tiltsi töö Kuressaare linna strateegiliste arenguprotsesside kujundamisel ja reaalsete välisrahastuste taotlemisel väga kõrgelt hinnatav. “Linnapeana loodan kogu südamest, et Ingridi – väga targa ja tööka saare naise kompetents ei lähe maakonnast kaduma,” lisas Tiidus.
Andres Sepp

Print Friendly, PDF & Email