Ametikool tõstis Teeviidal kooli mainet

17. noorte infomessil Teeviit 2010, mis toimus Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses, tutvustas Kuressaare ametikooli boksis õppimisvõimalusi koolis kokku kümme töötajat, õpilast ja vilistlast.

“Koos meie tänavuse vastuvõtuflaieriga oleme loonud rikkal reaalsusel (ingl k augmented reality) põhineva veebilahenduse. Meile teadaolevalt ei ole Eestis seda keegi varem kasutanud,” ütles Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk, kelle sõnul tugevdab see Kuressaare ametikooli kui innovaatilise ja edumeelse õppeasutuse mainet.

Veebikaamera olemasolu korral saab seda proovida kooli vastuvõtulehel www.ametikool.ee/2011 . Vaja on spetsiaal-set märki, mille saab samalt lehelt välja printida või kas või ise valmis joonistada. “Igaüks võib ise katsetada,” lausus Tuisk, kelle sõnul tekitas see Teeviidal päris palju elevust.

Lahenduse töötas välja kooli kunstilise kujundamise eriala esimese lennu vilistlane Oliver Maaker, kes töötab ühes Eesti reklaamifirmas. Järgmisel aastal hakkab ametikool ainsa Eesti ametikoolina õpetama multimeedia kujundamist ja see lahendus aitab uut eriala reklaamida. Lisaks oli ametikoolil messikeskuses avatud teabegraafika töötuba, kus sai teha endale särgi, riidest koti või salli peale erinevaid kujundeid, märke või kirjutada oma nime. “See on sama asi, mida meie disainiõpilased tegema õpivad,” selgitas Taavi Tuisk.

Ta lisas, et kuna järgmisel aastal hakkab ametikool esimesena Eesti ametikoolidest õpetama animatööri eriala, siis seda eriala tutvustas spetsiaal-selt kaks õpilast, kellele olid tehtud spetsiaalsed t-särgid ja laenutatud kostüümid. Animatöör on meelelahutaja ja tegevuste pakkuja, kes oskab sisustada erinevas vanuses turistide puhkust, viies läbi mänge, retki, juhtides sündmusi jne.

Veel oli ametikoolil Teeviidal kaasas väikelaevaehitajate tehtud ja rattaga maad mööda edasi lükatav ning samal ajal ka veesõidukõlblik paat, mis Tuisu sõnul päris palju tähelepanu tõmbas. “Ma arvan, et see, mida messi külastajad said meie boksis teha, oli üsna atraktiivne, ning usun, et paistsime päris palju silma,” märkis Tuisk.

Messiga samaaegselt toimusid kutsevõistlused Noor Meister 2010, kus võistles ka viis Kuressaare ametikooli õpilast. Teise kursuse pagarid Erik Täks ja Kerli Lõoke saavutasid pagarite võistlusel esikoha.

Print Friendly, PDF & Email