Juhtkiri: Kas päris turg? (1)

Kuressaare linnavalitsus kinnitas eile ettevõtja, kes hakkab järgmisel viiel aastal turgu haldama.

Kuressaare turg on olnud paras hambavalu juba aastakümneid. Senised rentnikud, neist üks väga pikaajaline, ei ole suutnud inimesi turul käima harjutada. Pole turul kui sellisel olnud ka nägu ega tegu. Seda on kinnitanud ka linnaisad ise, rääkimata muust rahvast.

Turu ellujäämine sõltubki just kohalikest inimestest, mitte turistidest. Nemad tulevad sinna oma võinuga ostma nii või teisiti. Asi polegi selles, kas arendaja suudab kuskilt leida need 600 000 krooni, vaid selles, kas turg kujuneb selliseks, et inimestel oleks asja seal käia.

Ostjaid meelitaks kindlasti hea ja saaremaine kaup. Ning kindlasti ka see, kui kauba hind on turul madalam kui üle tee kaupluses.

Saarte Hääl soovib turu arendajatele jõudu ja jaksu ning ei salga, et ka meil on omad kasud mängus. Asume ju vaat et turuplatsil.

Print Friendly, PDF & Email