Saaremaad 25-krooniste põud aasta lõpul ei kimbuta (2)

Saaremaad 25-krooniste põud aasta lõpul ei kimbuta

AIVAR SÕRM: “Saaremaal on 25-kroonised SEB automaatides käibel kuni võiduka lõpuni ehk 31. detsembri õhtuni ja siinsetel klientidel selle probleemiga tegemist ei tule.”
Foto: Egon Ligi

Alates järgmise nädala esmaspäevast on üle Eesti väikseim saadaolev kupüür SEB sularahaautomaatides 100-kroonine. Saarlased on siiski õnnelikumas olukorras ja saavad 25-krooniseid automaadist kuni aasta lõpuni.

Panga selgituste kohaselt toob eurole üleminek kaasa sularahaautomaatide ümberseadistamise ning just seetõttu on mujal Eestis alates 6. detsembrist võimalik SEB sularahaautomaatidest välja võtta vaid 100- ja 500-krooniseid rahatähti.

“Seoses sooviga anda juba 1. jaanuarist automaatidest välja 5-euroseid, tuleb meil alustada rahakassettide ümberseadistamisega kolm nädalat varem,” selgitas SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu Saarte Häälele. Selleks hakataksegi alates esmaspäevast automaatidest 25-krooniste kassette välja võtma. “Kliendid, kelle pangakaardi päevalimiit on väiksem kui 100 krooni, on saanud spetsiaalse teavituse, soovitusega tõsta juba enne euro tulekut pangakaardi päevalimiit näiteks 100 kroonini,” märkis Vohu.

SEB panga Kuressaare kontori juht Aivar Sõrm aga kinnitas Saarte Häälele, et Eesti mastaabis on probleem täiesti olemas, kuid Saaremaa on selles mõttes veidi õnnelikumas olukorras. “Teatud org-tehnilistel põhjustel oli siin võimalik asi lahendada teisiti, mujal seda võimalust ei ole. Saaremaal on 25-kroonised SEB automaatides käibel kuni võiduka lõpuni ehk 31. detsembri õhtuni ja siinsetel klientidel selle probleemiga tegemist ei tule,” kinnitas Sõrm.

Samas soovitab pank oma klientidel aasta viimastel päevadel eelistada kaardimakseid, kuna 30. ja 31. detsembril on seoses sularahaautomaatide eurodega täitmisega neist sularaha saamine häiritud. Uuest aastast on väikseim kupüür, mida automaadist saab, 5-eurone.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivase sõnul saab nendegi sularahaautomaatidest 25-, 100- ja 500-krooniseid detsembri lõpuni. Niisamuti võivad ka Nordea panga kliendid ses osas mureta olla. Nordea Kuressaare kontori juhataja Ülle Koppel rääkis, et nende sularahaautomaadid väljastatavad kõiki kroonikupüüre peaaegu detsembri lõpuni.

“Tõsi, et valmistada automaate ette eurode väljastamiseks, 25-krooniseid alates 22. detsembrist sularahaautomaatidesse enam ei lisata,” tunnistas Koppel. Samas töötavad Nordea rahaautomaadid uusaastaöölgi sisuliselt katkestuseta, väljastades nii viimaseid kroone kui ka esimesi eurosid.

“Nimelt väljastavad Nordea sularahaautomaadid kroone aasta viimasel päeval kella 23.30-ni ning hakkavad eurosid, sealhulgas ka kõige väiksemaid ehk 5-euroseid väljastama kohe pärast südaööd kell 00.05,” kinnitas Ülle Koppel. Nordea kaardimaksetes ei ole katkestusi ka aastavahetusel ette näha.

Print Friendly, PDF & Email