Noore loodustaluniku auhind tuli Saaremaale (1)

Noore loodustaluniku auhind tuli Saaremaale

ANNIKA JA KALEV: Eesti parimad noored loodustalunikud aastal 2010.
Foto: Aare laine

Eestimaa looduse fondi (ELF) noore loodustaluniku auhinna pälvisid 2010. aastal Annika Reino ja Kalev Au Saaremaalt Siiksaarest.

Noored talunikud on Laidevahe looduskaitsealal veiseid, lambaid ja Eesti tõugu hobuseid karjatanud selle sajandi algusest ning nende jõupingutuste tulemusena on sealsete rannaniitude seisund oluliselt paranemas. Viimastel aastatel on nad põhirõhku pannud lihaveiste kasvatamisele, kes on mahepidamisel, vahendas Maaleht.ee .

Annika Reino ja Kalev Au osalesid MTÜ Laidevahe Loodus asutamisel, mis tegeleb põhiliselt külastusinfrastruktuuri arendamise ja loodusharidusega. 2002. aastast on Annika ja Kalev igal suvel võõrustanud Eestimaa looduse fondi talgulisi, kes on aidanud Laidevahe kaitsealal aedu ehitada ja kadastikke harvendada. 2005. aastast peab pere ka külalistemaja, mis on hea näide säästvast turismist ja mitmekesistab kaitsealal tegutseva talu tuluallikaid.

Lisaks viljeleb talupere traditsioonilist käsitööd. Talus valitseb külalislahke, soe ja rahulik õhkkond. Annika ja Kalevi majandamine Siiksaares on hea näide looduskaitsealal tegutsevatest talunikest, kes talupojamõistust ja loodusearmastust kombineerides elatuvad loodussõbralikust põllumajandusest ja turismist. Auhinna eesmärk on tõsta esile loodussõbralikku talupidamist Eestis. Auhinnafond loodi Aleksei Lotmani annetusest ja auhinna suurus on 10 000 krooni.

Print Friendly, PDF & Email