Ametikoolis tuleb jõulutoidukoolitus väikeettevõtjatele (1)

8. detsembril korraldatakse Kuressaare ametikoolis koolitus “Kuidas teha jõulutoidust elamus?”, millega algab koolituste sari siinsete väikeettevõtjate koostöö arendamiseks.

“Koolitused on osa aktiivse toiduturismi projektist, mille eesmärk on arendada välja erinevad põnevad elamustoidumarsruudid Saare maakonnas,” rääkis Marve Koppel ametikoolist. “Valisime välja kuus sihtrühma, et turistil oleks lai valikuvõimalus. Koolituste eesmärk on ühtse kvaliteedi saavutamine.”

Kokku on kavas 19 erinevat koolitust kuuele väikeettevõtjate grupile: toitlustajad, rannakalurid, väiketöötlejad ja käsitöötoidu tootjad, loodusretkejuhid, talupidajad ja turumüüjad. Jõulutoidukoolituse viib ametikooli õppeköögis läbi toitlustuse juhtõpetaja Õile Aavik. Koolitusel analüüsitakse kohalikke jõulutoitude traditsioone, kaasaegseid toitumissoovitusi ja püütakse leida innovaatilisi lähenemisi elamusliku jõululauamenüü koostamiseks. Menüü koostamisel ja praktilises töös kasutatakse ainult kohalikku toorainet.

Koolitusele saab 6. detsembrini registreeruda telefonil 45 24 600 või info@ametikool.ee . Koolitusele mahub 15 inimest. Koolituste sari on osa tänavu käivitunud koostööprojektist InFAcTo, mille raames investeerib EL Kesk-Läänemere progamm ligi miljon eurot toiduturismi ja aktiivse turismi arendamisse.

Print Friendly, PDF & Email