Sajad uued sõidukid on kindlustamata

Tänavu on Eestis registreeritud üle 850 uue sõiduki või haagise, mille liikluskindlustusleping on jäetud õigeaegselt sõlmimata. Igal liiklusregistris registreeritud sõidukil või haagisel peab olema kehtiv liikluskindlustuse leping, mis tuleb sõlmida kohe pärast sõiduki registreerimist liiklusregistris.

 Kui omanik ei soovi sõidukit kohe kasutada, saab lepingu muuta maksevabaks ja kindlustusmakset tasuda ei tule. Eesti liikluskindlustuse fondi teenindusjuhi Lauri Potsepa sõnul on sel aastal jäetud liikluskindlustusleping sõlmimata rohkem kui 850 esmakordselt registreeritud sõiduki osas.

“Üle poole neist kindlustuseta uutest sõidukitest olid sõiduautod, rohkem kui 25% haagised ja 10% mootorrattad,” ütles Potsepp. LKF-i veebilehel www.lkf.ee oleva teabekeskuse kaudu on igaühel võimalik kontrollida, kas talle kuulub kindlustuslepinguta sõidukeid.

Print Friendly, PDF & Email