Kaardid ja kingid tasub varakult teele saata

Esimesed aastalõpusaadetised on küll välismaalt Eestisse juba jõudnud ning Eesti Post palub kõikidel jõulukaartide ja -pakkide saatjatel postitamiste peale mõelda varakult.

Näiteks välismaale saadetav pakk või kiri peab olema postitatud vähemalt detsembri esimesel nädalal, siis on kindel, et adressaat saadetise õigeaegselt kätte saab. Kindlasti peab jälgima sedagi, et saadetisele oleks kirjutatud korrektne aadress. Igal aastal jääb puuduva või ebatäpse aadressi tõttu kätte toimetamata nii kirju kui ka pakke.

Eesti Post saadab välisriikidesse kaardid ja pakid edasi mõne päeva jooksul, sõltuvalt rahvusvaheliste saadetiste edastamise transiitplaanidest. Arvestada tuleks aga sellega, et pühade ajal liigub saadetisi tavapärasest rohkem ning nende sorteerimine ja laialisaatmine võtab kauem aega. Kui tegemist on mõne kaugema riigiga, kuhu Eestist otse lennuk ei lenda, võib transiidiga kulgemine läbi erinevate riikide ka kauem aega võtta.

Enne jõule kasvab alati Eestist saadetavate postipakkide arv, eelmise aasta detsembris oli väljaminevaid saadetisi ligi 11 800, sisse tuli 7100 postipakki. Samuti saab suurema hoo sisse postimüük: 2009. aasta kahel viimasel kuul oli saadetisi kokku ligikaudu 163 000. Möödunud aasta detsembris edastas Eesti Post kirju ca 5 miljonit.

Print Friendly, PDF & Email