Juhtkiri: Hädasolijal pole aega

Me keegi ei taha, et meie või meie lähedastega õnnetusi juhtuks. Ometi ei käi hädad ja viletsused mööda kivisid või kände, vaid leiavad ikka inimese üles. On hea, kui õnnetusse sattunule appi tõtatakse (ja jõutakse). Hädasolija aeg tiksub ju kõige kiiremini.

Kahjuks tuleb tõdeda, et abi kohalejõudmisega on meil olukord siiski hullemaks läinud. Ning kui helistaja end veel täpselt väljendada ei suuda, võib juhtuda, et järgmisele sündmuskohale tõttamise asemel tuleb päästjatel nõutult seda õiget aadressi otsida.

Siinkohal soovitamegi kõigile: kui helistate hädaabisse, püüdke siiski teispool merd asuvale operaatorile võimalikult täpselt selgitada, kus häda lahti ja abi vajatakse. Ei tea ju nemad, kus on Slupi nurk või Auriga keskus. Ja kui abi läheb vaja Säästuka juures, siis jätkem meelde, et neid on meil Kuressaares kaks.

Print Friendly, PDF & Email