Eesti peredel jätkuks kriisi korral toitu nädalaks

Eestis elavad pered on koju varunud nii palju toitu, et saaksid ilma välise abita kriisiolukorras hakkama kuni nädala, selgus põllumajandusministeeriumi tellitud ja konjunktuuriinstituudi korraldatud uuringust.

Tarbija 24 portaali andmeil selgus uuringust, et koduste toiduvarudega saaksid pered hakkama elektri ja gaasi olemasolul 7 päeva, gaasi ja elektrita 3 ja joogivee puudumisel 2 päeva. Arvestuslik koduse toiduvaru maht on 99 000 tonni, millele lisandub 12 miljonit tonni vedelikke (koos moosidega) ja 6,9 miljonit muna.

42 protsenti varub toitu ette 1–2 päevaks, 28 protsenti 3–4 päevaks, 7 protsenti 5–6 päevaks ja 8 protsenti nädalaks. Keskmiselt 19% kodus olevast toidust on peredel ise kasvatatud. Mahladest moodustab omatoodang 33, puuviljadest ja marjadest 32, köögiviljadest 26 ja kartulitest 25 protsenti.

Kogu talveks jagus puu- ja köögivilju ning mahlu ja moose pooltel peredel, seente talvevaru oli 39, marjavaru 37 ja kartulivaru samuti 37 protsendil peredest.

Print Friendly, PDF & Email