Valjala vallavanem Kaido Kaasik: söögitegemine olgu lõbus (5)

Valjala vallavanem Kaido Kaasik: söögitegemine olgu lõbus

PIDULIK ÕHTUSÖÖK KOOS VALLAJUHIGA: Vallavanem Kaido Kaasik tõstab noortele kartuli-hakklihavormi. Paremal Karl Kastein ja Christyna Jaaman.
Foto: Ivika Laanet

Kolmapäeva õhtul käib Valjala rahvamajas vilgas askeldamine. Kui uksest sisse astun, on parasjagu käsil pannkoogitegu. “Igaüks tuleb ja teeb ühe pannkoogi,” kutsub õhtu peakokk, Valjala vallavanem Kaido Kaasik noori kokandushuvilisi. Ning hõrgutavaid lõhnu tuleb ka praeahjust, kus küpsemas kartuli-hakklihavorm.

On neid noori, kes tunnistavad, et teevad pannkooke elus esimest korda, aga ka neid, kes juba vilunud ja kindla käega kooke pannil ümber pööravad.
Kui pannkoogid valmis, tõstab Kaido Kaasik ahjust välja isuäratava roa. “Lihtne mahe tudengieine,” reklaamib vallavanemast peakokk hõlpsasti valmivat kartulivormi, mis koosneb kodusest kartulist, hakklihast ja sibulast.

Kaasik rõhutab, et söögitegemine peab alati lõbus olema. “Kui te võtate söögitegemist ebameeldiva kohustusena, siis minge poodi ja ostke pigem kiirnuudleid,” räägib ta. Lisab, et kuna rahvamajas on noortel võimalus ise süüa teha, siis võiksid nad ise ka midagi huvitavat välja mõelda. “Julgemalt tegutsege, nii siin kui ka kodus, üllatage vanemaid vahel,” ärgitab Kaasik noori köögis rohkem eksperimenteerima.

“Ja kui süüa teete, kasutage rohkem oma koduseid toiduaineid, mis omast käest võtta. Porgandit, kartulit, liha, ja kui ka ostate poest, siis vaadake, et oleks Saaremaal toodetud, saaremaist võib julgelt kasutada.”

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email