15 aastat tagasi – avalik kaarditaksofon

15 aastat tagasi - avalik kaarditaksofon

 

PEAGI SAAB AJALOOKS: 15 aastat tagasi, 1995. aasta 29. novembril paigaldati Kuressaare postimaja peaukse kõrvale ööpäevaringselt töötav avalik kaarditaksofon. Saaremaal oli see arvult üheksas kaarditaksofon, mis koos seadistamise ja paigaldamisega maksis 40 000 krooni.

Umbes kuu aega tagasi ilmus aga ajalehes Postimees uudis, et seoses kaarditaksofonide vähese kasutusaktiivsusega ja nende kõrgete hoolduskuludega sulgeb Elion alates 2010. aasta 1. detsembrist taksofoniäri.

Elioni ametnike sõnul on taksofoniteenus oma aja lihtsalt ära elanud, mida kõige selgemalt näitavat tarbijate käitumine. “Pea igal Eesti inimesel on taskus mobiiltelefon, mis on oluliselt mugavam ja ka soodsam sidevahend,” ütles Elioni kõrge ametnik.

Print Friendly, PDF & Email