Tiiu ja Tiiu naudivad värve ja inimestega suhtlemist (8)

Tiiu ja Tiiu naudivad värve ja inimestega suhtlemist

KURESSAARE TIIU: (vaskaul) “Oi, eks neid kõnesid ole olnud, ja päris naljakaid,” avaldab Tiiu, kellele tihtilugu helistatakse nimekaimu pähe.
LEISI TIIU: (paremal) “Päris tihti on teatatud, et kuule, olen siin ja tulen kohe teile,” märgib Tiiu, kes nimekaimu külalisi siiani siiski veel võõrustanud ei ole.
Foto: Egon Ligi

Kui otsida internetist Tiiu Villsaare telefoni, võib väga kergesti sattuda vale inimese otsa. Nimelt on Saare maakonnas kaks Tiiu Villsaart – üks Kuressaares ja teine Leisis – ning mõlemal on ka juhtunud, et kõnet vastu võttes ei saagi esiti aru, kas teisel pool toru on tuttav ja “õige” inimene, või tahetakse kõneleda hoopis teise Tiiuga.

Muide, mõlemad Tiiud on saanud oma perenime meeste käest ning üllatav on seegi, et Leisi Tiiu mehe peres oli ka enne üks Tiiu, kelle neiupõlvenimi oli samuti Villsaar. Ehkki Villsaare Tiiud on eluaeg pidanud pealtnäha erinevaid ameteid – Leisi oma postiljoni ja Kuressaare oma kultuuritöötaja ametit, on nad mõlemad siiski pidanud eluaeg suhtlema inimestega.

“Postiljoni amet on kindlasti omamoodi sotsiaaltöötaja amet,” iseloomustab Kuressaare Tiiu oma nimekaimu tegemisi. On ju vanamemmede jaoks tihtilugu päeva jooksul ainus inimene, kellega saab paar sõna vahetada, see lehetooja. Põnev on tegelikult ka teadasaamine, et need kaks Tiiut on ühtpidi meeste kaudu sugulased, aga seotud omavahel sugupuu kaudu ka ise.

Mõlemad armastavad kanda erksaid värve (igal juhul mitte halli!) ja mõlemale meeldivad ka igat sorti kultuuriüritused: ühele on see olnud eluaeg nii töö kui ka hobi, teine on aga laulnud segakooris. Ja rahvariideid kannavad nad ka meeleldi, olgu või kihelkonnapäevadel. Aga saame siis tuttavaks tänaste nimekaimudega: Tiiu Villsaar Kuressaarest ja Tiiu Villsaar Leisist.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email