Laitmatu minevikuga tulevane aristokraat (2)

Laitmatu minevikuga tulevane aristokraat

SUURSÜNDMUS: Londoni tabloid The Daily Mail kiirustas teatama, et Kate’i ja Williami pulmast kujuneb suurim sündmus pärast 1980. aastat, mil laulatati printsess Diana ja prints Charles.

Ema stjuardess, isa piloot. Kas nende tütar ikka kõlbab Euroopa ühe vanema kuningliku perekonna liikmeks? Sel nädalal esitasid paljud säärase küsimuse, eriti pärast seda, kui sai teatavaks, et Briti kuningakoja prints William on kihlunud ühe lihtsa neiuga. Väga autoriteetne liberaalse suunitlusega Saksa nädalakiri Der Spiegel annab küsimusele kindlalt jaatava vastuse.

Artiklis pealkirjaga “Ohne Tadel in der Adel” rõhutatakse, et juba kaheksa aastat ootab Kate Middleton oma printsilt abieluettepanekut ja selle pika aja vältel on ta demonstreerinud palju enam positiivseid ja tõeliselt aristokraatlikke iseloomujooni kui mõni tema tulevane, väga frivoolse käitumisega sugulane.

Esimest korda tuli prints William oma tüdruksõbra Kate Middletoniga avalikkuse ette 2004. aasta märtsis Šveitsis ühe puhkusereisi ajal. Sellest ajast alates on Briti ajakirjandus korduvalt esitanud küsimuse: millal nad siis abielluvad? Kuna vastus viibis ja viibis, muutus Kate suisa ootuse kehastuseks, Briti avalikkus hakkas teda aga kannatlikkuse pärast nimetama “ootavaks printsessiks”.

Kuningliku pruudi (nüüd vist juba võib seda väljendit kasutada) vanemad kuuluvad nn keskklassi – tema isa oli minevikus piloot ja ajas oma tööga kokku üpriski korraliku varanduse. Seega võib öelda, et Middletonid on pisut uusrikkad (nouveau riche) ja pisut ka tõusikud (tõsi küll, selle sõna heas tähenduses). Kuidagi ei saa aga väita, et nad kuuluvad inimeste hulka, kelle soontes voolab aristokraatlik ehk nn siniveri, nagu see oli näiteks varalahkunud printsess Diana omastel.

Samas kõneleb kogu Kate’i elulugu sellest, et ta väärib oma tulevast abikaasat täiel määral ja on oma olemuselt piisavalt aristokraatne, et siseneda Buckinghami paleesse. Der Spiegel teab näiteks, et Kate jälgib tähelepanelikult moetrende, on sportlik, distsiplineeritud (s.t et luukeresid ei ole noriv Briti ajakirjandus tema kapist veel leidnud), truu ja hästi kasvatatud.
Kuid üks sõna iseloomustab teda enam kui ükski teine – ta on erakordselt armas, ja seda nii hingelt kui ka väljanägemiselt. Nende kaheksa aasta jooksul, mil ta on olnud prints Williamiga tuttav, pole keegi tema kohta öelnud ühtki halba sõna.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email