Kaido Kirst käis Põltsamaal viljelusvõistluse auhinda vastu võtmas

Kaido Kirst käis Põltsamaal viljelusvõistluse auhinda vastu võtmas

Foto: Johannes Haav

Kolmapäeval Põltsamaal pidulikult lõpetatud AS-i Baltic Agro korraldatud viljelusvõistlus tõestab saarlaste võimalusi vaatamata kehvematele maadele häid saake kasvatada ja mandrimeestele põllumajanduses konkurentsi pakkuda.

Viljelusvõistluse võitis Valjala valla põllumees Kaido Kirst (fotol), kellel õnnestus tänavuaastastes ilmastikuoludes piisavalt talinisu ja rapsi kasvatada. Nuudi talu peremehel Kaido Kirstul oli Baltic Agro võistluse arvestuses kogutud 2010. aasta parim talinisusaak 6,8 tonni hektarilt. “Kui põllumajandustulemusi pikemal perioodil silmas pidada, pole see number suur, kuid tänavusi olusid arvestades siiski märkimisväärne.

Kõige suuremat rõõmu tunnen aga käesoleva aasta rapsisaagi üle, milleks on 3,2 tonni. Möödunudaastase 3,7-tonnise rapsisaagini ma siiski ei jõudnud,” rääkis Kirst. Kui põllumehed kokku saavad, räägitakse ikka üksteise kordaminekutest, muredest ja plaanidest. “Kui küsitakse, kuidas Saaremaal läheb, siis ütlen, et mullad pole seal küll nii kvaliteetsed kui mandril, aga kui hoolikalt ja targasti töötada ja kogemusi omada ning ilm põlluharimist soosib, võib üsna korralikke ja konkurentsivõimelisi saake saada,” ütles Kaido Kirst.

Tema arvates ergutavad igasugused põllumeeste võistlused rohkem pingutama ja tulevad igati kasuks konkurentsivõimele. Kaido Kirstule pakkus huvi ka tutvumine firma E-Piim Põltsamaa meiereiga. “Minu kodukandis Valjala vallas tehti sajandeid juustu. Põltsamaal toimub aga juustu tegemine tipptasemel ja selle valmistamise protsessi ja tehnoloogiat on tõeliselt huvitav vaadata,” märkis talunik. Viljelusvõistluse edukaimana saab Kaido Kirst aga preemiaks 10 000 krooni eest Baltic Agro tooteid.

Jaan Lukas
Jõgevamaa

Print Friendly, PDF & Email