Elektroonikaäri pakub saia (7)

Elektroonikaäri pakub saia

VALMIS: “Nii, ja ongi kõik,” ütles Kalvi Trei saia vormist välja võttes.
Foto: Egon Ligi

Eile lõuna ajal võttis kõiki Kuressaare Elektroonika äri kliente vastu meeldiv saialõhn.

“Oh kui head lõhnad,” muhelesid kodumasinate vahel ringi jalutanud ostjad ega kiirustanud sugugi soojast poest tagasi külma ja hämarasse õue. Seda enam, et äsja kaupluses valmis küpsenud saia pakuti ka klientidele.“Seda me tegelikult peaaegu iga päev praktiseerime,” ütles kaupluse omanik Kalvi Trei saiamasinast värsket rosinasaia välja tõstes.

Ta selgitas, et nad otsivad raamatust erinevaid retsepte ja põnevaid lahendusi, panevad siis saiamasina tööle ning juba mõne tunni pärast on kauplus head saialõhna täis. Nii Trei kui ka müüjate kinnitusel ei tehta seda sugugi selleks, et müüa võimalikult palju saiamasinaid, vaid hoopis selleks, et luua oma klientide jaoks meeldiv ja võimalikult kodune õhkkond.

“Ei ole nii, et tegime siin kolm saia ja müüsime kohe ka 30 masinat,” rääkis Trei, selgitades, et kui inimene tuleb poodi ja teda võtab vastu selline mõnus saialõhn, siis seostub see tema jaoks oma koduse köögiga ja teiste positiivsete emotsioonidega, ning võimalusel saab klient ka saia maitsta. Samas on inimesed ka tänulikud, kui neile selgitada, mida selle saiamasinaga üleüldse teha saab.

“Nii palju kui fantaasiat on, nii palju erineva maitsega saiu saab ka teha,” märkis Kalvi Trei, lisades, et nad on juba paar kuud erinevaid retsepte katsetanud. Ning mis omaküpsetatud saia eriti mõnusaks teeb, ongi see, et see ei sisalda mingeid säilitusaineid. Saiamasina pluss on ka selle lihtne käsitsemine: pane ainult ained sisse ja võta valmis küpsenud sai välja. Kõik vahepealse teeb masin ise.

Print Friendly, PDF & Email