Veetorn jääb survepaagita (3)

Veetorn jääb survepaagita

EEMALDATAKSE TÜKIKAUPA: Kui kaua tööd tornis täpselt aega võtta võivad, ei teadnud tööde projektijuht Olev Õun veel täpselt öelda. “Eks ta tükikaupa tuleb lahti võtta,” sõnas ta.
Foto: Peeter Kukk / PK-Meedia

Arco Ehitus OÜ alustas Kuressaare veetornelamu suure survetõstmispaagi ja seda veesüsteemiga ühendavate torude demonteerimist.

AS-i Kuressaare Veevärk juhatuse liige Illar Noot ütles Saarte Häälele, et üks põhjustest, miks aastakümneid vana paaki lahti monteerima asuti, oli see, et paak oleks tahtnud saada kapitaalset remonti. “See on 1960. aastate lõpust seal olnud ehk siis üle 40 aasta ning üks kord on teda paarkümmend aastat tagasi juba remonditud,” oli paak Nooda sõnul lihtsalt liiga vana.

“Teiseks, linna vett saab ka teistpidi jagada, see ei pea toimuma läbi paagi,” märkis ta. Üks võimalik variant on näiteks sagedusmuundurite abiga pumbajaamas. Veefirma juht meenutas, et survepaagiga oli omal ajal tornis probleemegi. “Kui see lekkima kippus, siis hakkas läbi vaheseinte vett ka korteritesse tulema,” nentis ta. Nooda sõnul ei olnud paagi järele enam ka otsest vajadust.

“Sellegi poolest oli ta veel töös viimase päevani, aga nagu ma ütlesin, ta oleks tahtnud remonti saada, sest ta on üle paarikümne aasta olnud remondita,” tähendas ta. Lekkimisohtlik on paak Nooda sõnul aga seetõttu, et see on kokku keevitatud terasplaatidest. Paaki ja veetorustikku demonteerib Arco Ehitus OÜ.

Illar Noot mainis, et esialgu oli jutuks, et lammutada tuleks ka tornis olev kõrge betoonpõrand. Vahepeal jõuti aga kokkuleppele, et see võib alles jääda. “Selle mahavõtmine oleks häirinud majaelanikke, seega kaetakse põrandapind uuesti üle ja midagi hullu pole. Hoiab maja konstruktsioonid ka edaspidi tugevad,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email