Varas ja kelm mõisteti tingimisi vangi (1)

Kuressaare kohtumajas mõisteti eile tingimisi vangi noormees, kes kaks aastat tagasi varastas erinevaid esemeid nii Ansekülast kui ka rendifirmadelt. “Ma ei ole nüüd enam kaks aastat pahandustesse sattunud,” kinnitas 22-aastane Markus kohtus oma tegu kahetsedes.

Süüdistuse järgi varastas Markus 2008. aasta augustist Salme vallas Ansekülast kaks metallist autokaalu väärtusega 24 800 krooni.
Sama aasta 27. augustil sõlmis ta Ramirendis rendilepingu ja rentis sealt kolmeks päevaks kaks süvaveepumpa. Need jättis ta aga tagastamata ja müüs maha ning raha jättis endale, tekitades Ramirendile 25 470 krooni kahju.

Päev hiljem rentis noormees Siim Ehitusest laseri, mida ta samuti ei tagastanud, vaid müüs maha ja omastas raha. Siim Ehitusele tekitati kahju 23 050 krooni. Markus tunnistati süüdi nii varguses kui ka kelmuses ning talle mõisteti kaheksa kuu pikkune vangistus tingimisi 18 kuu pikkuse katseajaga, mil ta on allutatud käitumiskontrollile. Noormees peab hüvitama ka kuritegudega tekitatud kahju, mida on kokku umbes 75 000 krooni.

Print Friendly, PDF & Email