Kooride õppepäev

Laupäeva pärastlõunal kogunes Kärlale Sõmera klubi suurde saali umbes 200 Saaremaa koorilauljat, et üheskoos laulda. Õpetajaks-mentoriks kutsusime sel aastal Raplamaa koorijuhi Vahur Soonbergi. See valik õigustas end igati mentori õpetamismeetodiga jäid rahule nii lauljad kui ka dirigendid.

Koorilaulupäev on meie maakonnas pikaajaline traditsioon. Toimudes küll erinevates maakonna kultuurimajades, on selle ülesehitus enamasti sama: õppepäev, külaliskollektiivi kontsert ja oma kooride etteasted. Tänavu astus külaliskollektiivina nõudliku publiku ette nooruslik vokaalansambel Greip Pärnust, juhendajaks nooruke Fred Rõigas. Etteaste oli 5+! Kes kuulis, see oli vaimustuses. Terve saalitäis lauluoskajaid inimesi tõusid kõik lõpuaplausi ajal püsti ja olid väga õnnelike nägudega.

Meie ühise õhtu lõpetas maakonna kooride esinemine. Kärla külakoor (dirigent Anita Kangur) alustas agitkavaga “Artur Rinne –100”. Sai näha tantsukesi koorilauljate esituses, teada fakte meie Arturi eluloost ning laulda ühiselt tuntud ja armastatud laule. Üles astusid veel Saaremaa ainuke meeskoor SÜM (Mari Ausmees), segakoor (kes ei osutunudki naiskooriks, nagu varem lehes kuulutatud) Helin (Mai Rand), kammerkoor Eysysla (Veikko Lehto), segakoorid Mustjalast ja Kihelkonnalt (Imbi Kolk) ning Lümanda külakoor (Ülle Reinsoo).

Etteasted lõpetas segakoor Waldia (Õie Pärtel) kandleansambel ägeda kaerajaaniga, mille saatel said kõik koorilauljad tantsu vihtuda. Õppepäeval osalesid veel segakoorid Lyra (Anita Kangur) ja Karmele (Sirje Torn) ning naiskoorid Kärlalt (Ülle Vallaste) ja Pihtlast (Marika Mets). Oli üks igati tore päev täis laulu.

Print Friendly, PDF & Email