Aasta isaks sai Meelis Kuivjõgi (7)

Aasta isaks sai Meelis Kuivjõgi

UHKE ISA: Aasta isa õnnitlemisele sai Meelis Kuivjõgi süles kaasa elada pere pesamuna Ingrid.
Foto: Egon Ligi

Eilsel tänutseremoonial Kuressaare linnuse kapiitlisaalis jagati õnnitlusi tänavusele Saaremaa aasta isale, kelleks seekord valiti Lümanda vallas Leedri külas elav nelja lapse isa Meelis Kuivjõgi.

Naiskodukaitse valis aasta isa juba neljandat aastat järjest, seekord oli kandidaate pea poole rohkem kui mullu – 17. Organisatsiooni juht Rita Loel tõdes, et seetõttu oli valiku tegemine tänavu veel eriti raske, kuna kõik 17 kandidaadiks esitatut vääriksid tegelikult tunnustust. “Nii võime lubada, et järgmised 16 aastat võime me olla mureta – isegi kui ühtegi uut kandidaati ei esitata, on meil nominendid olemas ja me võime rahuliku südamega anda igal aastal Saaremaale uue väärika aasta isa,” kinnitas Loel.

Ta tunnistas, et otsuse langetamise juures tuli kaua vaielda, kuid otsustavaks sai see, et tänavune väljavalitu on rõõmsameelne kaasa oma abikaasale, toetav poeg oma vanematele, aktiivne külaelu eestvedaja ning on olnud ka vallavolikogu liige. “Meid ei jätnud külmaks, et tänavune aasta isa on oma kätega rajanud oma perele kodu, renoveerinud oma esivanemate sajandivanuse kodutalu, rajanud talu vahetusse lähedusse tenniseväljaku, kus lisaks pere andekatele tenniselootustele saavad kätt harjutada ka kõik teised tennisehuvilised,” rääkis Rita Loel.

Žüriile meeldis ka see, et tänavune aasta isa on tubli oma ametitöös ja annab oma teadmisi edasi ka üliõpilastele TTÜ Kuressaare kolledžis. “Kindlasti tõstis meie väljavalitu reitingut ka see, et igapäevaselt naudib ta oma perega koosolemist, loodust ja merd ning hästi armas on ka tema unistus ükskord saabuvast kolmandast noorusest ja Harley Davidsonist – et siis end metsiku tsiklimehena tunda ja oma Liisu maailma kaema viia,” lisas Loel.

Lisaks oli Meelis Kuivjõgi aasta isaks esitajaid ühtekokku koguni neli – Incap (Meelis töötab Incapis kvaliteedijuhina), TTÜ Kuressaare kolledž, Lümanda vallavalitsus ja Leedri küla selts. Ürituse patroon Tarmo Kõuts kinnitas tänavusele aasta isale rinda Piht-la kooli õpilaste valmistatud aasta isa ordeni ja andis üle suure seinakella, sümboliseerimaks kodu hoidmist ja väärtustamaks perega veedetud aega. Õnnitlejaid oli veel palju teisigi, kuid kõige täpsemalt teadis tänavusest tiitliomanikust rääkida tema tütar Helen.

“Käime vahel lihtsalt metsas ja mere ääres ja naudime loodust. Ta on mulle väga hästi õpetanud, et inimesest ja loodusest peab lugu pidama. Ta on väga hea ja kiitev isa ja ma usun, et tulevikus saab temast kindlasti ka väga hea vanaisa,” ütles Helen. Meelis Kuivjõgi ise oli suurest õnnitlejate armeest pea sõnatu ning ei suutnud ära imestada, et just tema aasta isaks kuulutati. “Tundub, et see kõik, mis ma sain, on tulnud avansina ette ja seda peab jätkuma veel mitmeks põlveks,” jäi värske tiitliomanik tagasihoidlikuks.

Print Friendly, PDF & Email