Linnavalitsus kutsus kaupleja korrale

Kuressaare linnavalitsus tegi oktoobri lõpus ettekirjutuse turul kauplejale, kes on aastaid teiste kauplejate tegevust seganud ja kasutanud suhtlemises hirmsaid väljendeid.

Saarte Hääle andmetel oli tegemist aastaid kestnud konfliktiga, kus üks müüja eiras ja solvas teisi ning halvustas nende kaupu. Mõnel korral päädis tüli koguni kähmlusega. Sündmuspaigal on käinud politsei ja kuna olukorrale mingit lahendust ei leitud, pöördusid kauplejad linnavalitsuse poole.

“Mitmed turul kauplevad ettevõtjad väitsid, et olukord on talumatu, ja palusid võtta meetmeid,” kinnitas linnamajanduse osakonna spetsialist Astrid Jõeäär, lisades, et nad kutsusid kõigepealt müüja välja ja vestlesid temaga ning kui olukord ei muutunud, tegid ettekirjutuse. “Et ta oma müügitegevuse käigus pärsib ebaseaduslikult turu avalikus ruumis toimuvat kauplemistegevust, sekkudes alusetult lugupidamatu ja ebaviisaka käitumisega teiste samas tegevuskohas kauplejate ja külastajate kauplemistegevusse,” andis Jõeäär ametliku selgituse.

Edaspidi tuleb ettevõtjal korraldada oma müügitegevus vastavalt kaubandustegevuse headele kommetele ja tavadele. “Peale hoiatust on võimalik rakendada sunniraha ja lõpuks kustutada registreering ehk kauplemisluba,” märkis Jõeäär. Ametnikud usuvad, et ettevõtja teeb sellest omad järeldused, ja et antisotsiaalset käitumist lubada ei tohi.

Sellest sügisest pidi olukord turul aga juba vaikne ja rahulik olema. “Meil on nüüd kõik rahulik,” ütles ettekirjutuse saanud naine. Tema selgituste kohaselt ulatuvad konflikti juured aastate taha ja ta kinnitas, et süüdi ei ole sugugi ainult tema. Naine lubas, et rohkem ta probleeme ei tekita.

Print Friendly, PDF & Email