Enn Meri näeb oma ettevõttele helget tulevikku (lisatud video!) (30)

Enn Meri näeb oma ettevõttele helget tulevikku (lisatud video!)

 

14 aastat tagasi Saaremaal kümne töötajaga tootmistegevust alustanud OÜ Merinvest on oma tootmismahtu pidevalt kasvatanud. Koos sellega on kasvanud Euroopa autotööstustele kummist tihendeid ja membraane tootva ettevõtte käive ja töötajate arv.

Saksa firmaga Freudenberg koostööd tegeva Merinvesti tootmistsüklisse lõi haava vaid eelmine aasta, kui ettevõtte aastakäive langes majandussurutisest tingituna võrreldes ülemöödunud aastaga ligi 50 miljonit krooni. Kui 2008. aastal oli Merinvesti aastakäive 152 miljonit krooni, siis mullu vaid 104 miljonit krooni.

Firma omaniku ja juhi Enn Meri (fotol) sõnul kujuneb aga peatselt lõppev aasta autotööstustele detaile tootva ettevõtte jaoks edukaks. Prognoositav aastakäive on Enn Meri sõnul 165 miljonit krooni. “Möödunud aasta juulis hakkas tootmine jälle ülespoole minema ja me lõpetasime aasta plussiga, teenides 1,8 miljonit krooni kasumit. Juurde on tulnud mõned uued tooted ja tootmismahud on kasvanud,” märkis Enn Meri.

Freudenbergis tehtud analüüsi järgi, kus võrreldi tehaseid USA-s, Mehhikos, Itaalias, Saksamaal ja Saaremaal, tuli välja, et Merinvestis oli kvaliteedi ja hinna suhe kõige parem. “Kui nüüd arvata, et meil olid kõige odavamad palgad, siis see ei pea paika. Kõige vähem makstakse töötajatele Mehhikos. Meil on aga lihtne organisatsioon. Administratsioonis on meil väga vähe inimesi, püsikulud on väikesed ja tootmine on siin paindlik. Leiti, et me oleme parimad,” tundis ettevõtja Meri sellest heameelt.

Merinvest pakub praegu tööd 265 inimesele. Sel aastal on ettevõte juurde võtnud 60–70 uut töötajat. Töö käib tehases kolmes vahetuses seitse päeva nädalas. Saksamaa kaudu lähevad Mullutus Merinvestis tehtud autodetailid pea kõigisse Euroopa riikide autotehastesse. Masust üle saanuna näeb firmaomanik Enn Meri ettevõttele taas helget tulevikku.

Print Friendly, PDF & Email