Juhtkiri: Mardi küüned külmetavad… (4)

Pole just palju aega möödas sellest ajast, mil mardi- ja kadrilaupäeval kommikoti poodi unustamine tähendas pererahvale tõsist kimbatust – mida anda õhtul külla sadanud mardi- ja kadrisantidele? Viimases hädas tuli siis rahakoti rauad avada ja lustakate võõraste santsukotti peotäis peenraha puistata.

Nüüd on santidega lood sellised, et neid on jäänud üha vähemaks ning pole harvad juhused, kus kommikott jääbki puutumata, sest ukse taha pole sattunud ühtegi külmetavate küüntega tegelast. Ometigi ju võiks, sest sanditamine on osa meie oma rahva kommetest, mis muide toovat perele igat sorti õnne.

Niisiis, head inimesed, lootuses, et täna on see päev, mil teie ukse taga mardisandid laulu löövad, ärge unustage nende meeleheaks midagi suupärast koju varuda. Ja avage ikka uks ning pange kutsud ketti!

Print Friendly, PDF & Email