Ettevõtjad rääkisid olukorrast saarel

Kadi raadio alustas eile ettevõtlusalase saatesarjaga “Ettevõtlussaade”, kus kuulajateni toovad olukorra saare ettevõtlusmaastikul siinsed ettevõtjad ise.

Saaremaa ettevõtjate liidu esimees Robert Pajussaar tunnistas, et ettevõtluses on praegu jätkuvalt tõsine aeg. “Pealt võib-olla ei paistagi nii halb, aga ettevõtted ikkagi ei teeni kasumit, mis on ju ettevõtete üks põhiülesandeid,” nentis ta. Saaremaa Piimatööstuse AS-i juhatuse esimees Andi Saagpakk ütles, et 2009. aasta oli piimasektoris tegelikult selgelt stabiilsem kui kaks varasemat aastat.

“Piimahinnad sõltuvad ainult maailmaturu hindadest. Need on praegu tõusuteel olnud ning kaks-kolm kuud stabiliseerunud, mis annab piimatootjale selgelt julgust,” rääkis Saagpakk. Leivatööstuses on aga seis Karja pagariäri omaniku Aivo Kanemägi sõnul keeruline. “Kui räägitakse, et masu hakkab mööda minema, siis meie alal seda küll kuskilt ei paista,” tähendas ta.

Selle taga on tema sõnul hinnapoliitika, mille paneb paika turg ja mida tootjad ise muuta ei saa. Kanemägi märkis, et Eesti leivaturul on hinnad juba kaks aastat püsinud pigem langustrendis. “Meie langusega kaasa läinud ei ole, kuid see muutub päev päevalt järjest keerulisemaks, sest me sõltume tooraine hinnast, kütuse- ja energiahinnast, ja need on juba tükk aega tõusuteel,” nentis ta.

Print Friendly, PDF & Email