Piret Metsamäe ja Kätlin Hermann on osavad plastiliinist nukke voolima ja animafilme tegema (3)

Piret Metsamäe ja Kätlin Hermann on osavad plastiliinist nukke voolima ja animafilme tegema

ANDEKAD TÜDRUKUD: Saarte Hääle fotograaf tabas särasilmsed Saaremaa ühisgümnaasiumi abituriendid Piret Metsamäe (vasakul) ja Kätlin Hermanni Kuressaare kunstikoolis maalimas.
Foto: Egon Ligi

Saaremaa ühisgümnaasiumi abituriendid ja Kuressaare kunstikoolis õppivad Piret Metsamäe ja Kätlin Hermann on kaks korda saavutanud esikoha lühifilmide konkursil, võttes oma filmitegelasteks plastiliinist nukud.

Esimene konkurss, millest tüdrukud osa võtsid, oli haridus- ja teadusministeeriumi ning finantsinspektsiooni innovatsiooniaasta raames korraldatud “Mina ja raha”. Selle jätkukonkursil “Mina ja pension”, mille korraldasid finantsinspektsioon ja pensionikeskus, jagasid nad esikohta Kuressaare ametikooliga. Tüdrukute mõlema võidutöö juhendaja oli Kuressaare kunstikooli direktor Boris Šestakov.

Esimene film teemal “Mina ja raha” räägib sellest, kuidas mees läks asju ostma, kuid raha oli tal selleks liiga vähe. Siis tuli nn rahaingel, kes tekitas talle krediitkaardi, see aga sai igasuguste asjade ostmisega tühjaks. Tuli suur arve ja raha kadus. Oli raha lõpp. Selles mõttes oli see ka Eestiga seotud, et Eesti raha söödi seal lõpuks ära, rääkis tüdrukute juhendaja Boris Šestakov.

Teises animafilmis “Minu pension” jätab noor mees pensioni kohustusliku II samba osas oma valiku tegemata ja saab loosi tahtel tagasihoidliku tootlusega pensionifondi. 50 aastat hiljem on mees pangas üsna õnnetu, kui talle antakse pensioniks vaid sente. Filmi lõpp on siiski õnnelik, sest vana mees ostab oma vähese raha eest lotopileti ja võidab suure summa.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.
Telli Saarte Hääl internetist

Print Friendly, PDF & Email