Kuressaare ametikool tähistab 88. sünnipäeva

Kuressaare ametikool tähistab 88. sünnipäeva

SÜNNIPÄEVALUULETUSI LUGEMAS: Vasakult Kati Kessel, Karl Kristjan Kuul, Laura Raag, Kerli Koost ja Triinu Truumure.
Foto: Egon Ligi

Laupäeval täitub Kuressaare ametikoolil 88 aastat sellest, kui Kuressaares Kohtu tn 22 alustas tööd ehitusinstruktorite kool. Eile tähistas kool sünnipäeva pidulikult Kuressaare kultuurikeskuses kahe kontsertaktusega.

“Ametikooli missioon on ette valmistada tööturul konkurentsivõimelisi ja elus toime tulevaid inimesi. Elus toimetulek tähendab pidevat võidujooksu ajaga,” lausus Kuressaare ametikooli direktor Neeme Rand oma kõnes. Ta lisas, et tajumaks muudatuste suurust pole mõtet kõrvutada 80 aasta tagust täna toimuvaga, piisab, kui meenutame 10 aasta tagust aega.

“Me kirjutasime tahvlile kriidiga ja Suures väinas vedasid reisijaid raskete sõjamasinate transpordiks ehitatud laevad. Neli aastat oli jäänud liitumiseni Euroopa Liiduga. Ja kogu Eesti kutsehariduse investeeringute eelarve oli väiksem kui eelmisel aastal Upa sööklahoone renoveerimise maksumus. Enamik ülemaailmseid ettevõtteid alles alustas koostööd Hiinaga, Youtube’i leiutamiseni oli jäänud vaid viis aastat, Facebooki looja oli alles koolipoiss,” rääkis Neeme Rand viitamaks, millise erinevuse võib üks aastakümme tuua ja mitte vaid tööriistade osas, vaid ka selles osas, kuidas me oma igapäevaelu elame.

Kuressaare ametikooli teabejuht Taavi Tuisk ütles, et sünnipäevanädalal on toimunud mitmesuguseid huvitavaid ettevõtmisi nii õpilastele kui ka õpetajatele. Esmaspäeval jagati koolis kõigile kommi, teisipäeval sai hinnata koolisisese pagariõpilaste võistluse küpsetisi ning kooli hoovis süüdati hingedepäeva küünlaid.

Kolmapäeval võtsid õpilased ja õpetajad vastastikku mõõtu Kuressaare spordikeskuses võrkpallimatšis, mille võitsid õpilased tulemusega
2 : 1. Eile mängisid õpilased korvpalli. Ning õhtul oli direktor pidulikule õhtusöögile kutsunud kooli koostööpartnerid.

Laupäeva õhtul selguvad Kuressaare Linnateatris direktori vastuvõtul kooli aasta õpetaja ja aasta kolleegi tiitli saaja ning tänatakse lõppeva aasta silmapaistvamaid õpetajaid. Esmakordselt toimus koolis sünnipäevateemaline luulekonkurss, kuhu laekus 65 luuletust. “Hästi üllatav, et nii paljud kirjutasid,” rõõmustas Taavi Tuisk.

Print Friendly, PDF & Email