Kaie Kand treenib Hollandis (1)

Mitmete asjaolude kokkusattumise tõttu on Saare maakonna viimaste aastate parim naissportlane juba mõnda aega treeninud Hollandis sealsete treenerite käe all, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kaie Kand ütles intervjuus Eesti Päevalehele, et treenib koos Hollandi parimate naismitmevõistlejatega, grupi treener on Ronald Vetter.
“Juba kevadel Götzise võistlusel rääkisid Remigija (Nazaroviene – toim) ja Ronald omavahel, sest Remigija teadis, et tal on vaja isiklikel põhjustel sügisperioodil kauemaks Leetu jääda.

Otsisime koos võimalust, et ma ei peaks ettevalmistust üksi alustama. Pidasime läbirääkimisi, kõik osapooled olid nõus ja nii ta läks,” vahendab Eesti Päevaleht saarlanna sõnu, kes lisab, et koostöö Nazarovienega on säilinud ning mingeid lõplikke treenerivahetuse otsuseid tehtud ei ole. Pole saladus, et Kaie Kandi elukaaslane on hollandi kettaheitja Eric Cadee ning see oli kindlasti ka üks põhjus, miks Kand Hollandisse läks.

“Kuna ma pikalt ei saanud täiskoormusega harjutada, oli Hollandisse tulek kindlasti ka mingil määral eraelust tulenev otsus. Raske seisu tõttu spordis tundsin vajadust väikese muutuse järele, mis tuli kindlasti kasuks. Nii võin juba praegu öelda,” kinnitas Kand, kes treeningute kõrvalt teenib lisaraha spordikeskuse hotelli restoranis töötades.

Vigastuse tõttu hooaja vahele jätnud Kaie Kand loodab uuesti rajal olla juba algaval sisehooajal. “Jalg on piisavalt heas seisus, et täiskoormusega treenida, samas ei saa öelda, et see oleks sada protsenti korras. Vaikselt hakkasin harjutama veebruari lõpus, aga taastumine läks väga aeglaselt, üle kivide ja kändude.

Olen õnnelik, et saan taas treenida, ning püüan tegutseda nii, et jalg koormustega harjuks,” rääkis Arnhemi linna lähedal asuvas Papendali olümpiatreeningkeskuses tegutsev Kand Eesti Päevalehele.

Print Friendly, PDF & Email