Muhu hooldekodu kallineb vähemalt kolmandiku

Muhu vallavanem Raido Liitmäe ennustab, et uue hanke järgselt kallineb Muhu ja Ida-Saaremaa valdade ühise hooldekodu ehitus vähemalt 30 protsenti.

“Ehitushinnad on ju tõusnud 30 protsenti, nii et see on miinimum,” ütles Liitmäe. Algselt pidi hooldekodu ehitama ehitusfirma Facio Ehitus, kes lubas l hankel osaledes küsida veidi üle 17 miljoni krooni, kuid väitis juba mõni kuu hiljem, et vaja oleks vähemalt 2,6 mln (pluss käibemaks) rohkem.

Muhu vald sõdis Facio meelevaldsele hinnatõstmisele vastu ning vaidlus valla ja ehitusfirma vahel ei ole lõppenud tänase päevani. Küll aga on Facio Liitmäe kinnitusel ära maksnud 1,5 miljonit krooni leppetrahvi. “Meie poolt vaadatuna on leping lõpetatud, uus projekt on valmis ja riigihanke kuulutame varsti välja,” sõnas Liitmäe.

Muhu, Orissaare, Pöide ja Laimjala valla ühine hooldekeskus Liival pidi valmima tänavu septembris, nüüd lükkub valmimine vähemalt aasta aega edasi.

Print Friendly, PDF & Email