Kooli naabruses asuv majalobudik põles jälle (2)

Kooli naabruses asuv majalobudik põles jälle

PÕLES JÄLLE: Päästjad kustutasid Kuressaares Garnisoni tänava majalobudikus süttinud seina kiiresti. Ühtegi inimest majast ei leitud.
Foto: Egon Ligi

Kuressaare põhikoolist üle tee asuv kahekordne puust ja elaniketa majalobudik läks teisipäeva õhtul lahtisest tulest põlema, mis paneb taas kord kahtlustama kodutuid.

Lääne-Eesti päästekeskuse Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe ütles Saarte Häälele, et arvatavasti olid põlengus süüdi tõesti kodutud, kuigi päästetöötajad majast inimesi ei avastanud. “Sellepärast ei saa ka väidet kinnitada ning samuti ei saa välistada muid tegureid.” Päästjad leidsid tulekolde maja esimeselt korruselt, kus põles ühe ruutmeetri ulatuses sein. Päästjad kustutasid põlengu ja kontrollisid kogu maja üle.

Lindmäe sõnutsi kerkib kodutute probleem kindlasti uuesti. “Selles valdkonnas tegime eelmisel talvel koostööd politseiga ja kohaliku omavalitsusega. Oleme valmis seda tööd jätkama ka sellel hooajal,” kinnitas ta. Päästeosakonna juhataja lisas ka, et ta ei usu, et selle koostööga oleks võimalik likvideerida probleem, sest iga inimene ei soovigi kodu, olgu selleks siis turvakodu, sotsiaalmaja või mingi muu variant.

“Olen suhelnud inimestega, kes ei soovi alluda kellegi teise poolt kehtestatud reeglitele, aga igas kodus on ikka mingid reeglid olemas. Samas kuhugi peavad ka need reeglitevabad inimesed mahtuma, kuhu saab ilmastiku eest peitu pugeda,” lausus Margus Lindmäe.

Print Friendly, PDF & Email