Juhtkiri: Kiiver pähe! (2)

On päris kummaline, et taas kord peame kirjutama ehitajatest, kelle arvates turvanõuded on mõeldud kellegi teise jaoks ning kes käituvad ikka loogika järgi, et kui seadusesilm ei näe, pole midagi juhtunud.

Siinkohal tundub lausa igava nämmutamisena meenutamine, et kiivrid ja ohutusrihmad ei ole mõeldud kontrollijate jaoks (nemad vaevalt et protokolli kirjutades endale pastakaga viga teevad), vaid ikka selleks, et töötegijad õnnetuse korral võimalikult vähe viga saaksid.

Kiivrid pähe ja rihmad kinni ning seda mitte ainult ehituses! Kui oleme lõpuks ometi hakanud aru saama turvavöö olulisusest ja üha enam on tänavapildis näha ka jalgrattureid, kiiver peas, siis peaks ju tellingutel-katustel turnides olema lausa loomulik, et järgitakse ohutusnõudeid. Või arvatakse ikka, et minuga ju ei juhtu? Kurb küll, aga võib-olla ongi tänapäeva inimene sõna otseses mõttes nii loll, et enne aru ei saa, kui pauk käes?

Print Friendly, PDF & Email