Pensionikogujaid sai kõige rohkem juurde LHV

Sügisese pensionifondide vahetamise vooruga kogus arvuliselt kõige rohkem uusi kliente AS LHV Varahaldus, enim kliente kaotas AS Swedbank Investeerimisfondid.

Oma pensionifondi otsustas vahetada 76 371 inimest ehk 12,6 protsenti kõigist kogumispensioni süsteemiga liitunutest. Neist 38 200 vahetas senised pensionifondi osakud uue fondi osakute vastu ning 39 511 suunas uued sissemaksed uude fondi, vahendas BNS väärtpaberikeskuse teadet. Aasta tagasi vahetas pensionifondi 60 770 inimest.

Osakuid vahetati tänavu 1,104 miljardi krooni eest ehk 16 protsendi võrra rohkem kui mullu. Protsentuaalselt (61 protsendi võrra) kasvas enim AS-i Nordea Pensions Estonia klientide arv, LHV Varahalduse pensionifondi klientide arv kasvas 52 protsenti. Pensionifondi vahetajate seas olid populaarsemad progressiivse ja agressiivse strateegiaga fondid.

Enim lahkujaid ehk 27 300 oli Swedbanki pensionifondist K3. SEB progressiivsest pensionifondist lahkus 19 567 klienti. Fondi vahetajatest 73 protsenti valis progressiivse ehk poole varadest aktsiatesse paigutava fondi. Agressiivse strateegiaga ehk kolmveerandi varadest aktsiatesse paigutava fondi valis 15 protsenti pensionifondi vahetajatest. Fondi vahetus jõustub uue aasta algusest.

Print Friendly, PDF & Email