Linnateatris mõeldakse juba jõuludele

Jõulukuu lahutamatu osa on aastaid olnud lasteetendused ja jõuluvana. Ei ole erand seegi aasta. Kuressaare Linnateatri direktori asetäitja loomealal Aarne Mägi kinnitab, et tänavu on plaanis teatrimajas väikeste vaatajate ette tuua umbes tunnine etendus-retk. Idee on alles sedavõrd uus, et lavastusel pole veel täpset pealkirjagi.

“Tööpealkirjaks võime tinglikult öelda “Jõulumaa”,” jääb Mägi saladuslikuks. Stsenaariumi kirjutab kokku tema ise. Lavastuses on tegev teatri oma pere, aga kaasatakse ka linna gümnaasiumide õpilasi. “See on üks retk mööda Kuressaare Linnateatri maja, keldrist peaaegu pööninguni välja, mis lõpeb laval ja loomulikult etendusega. Ja jõuluvana tuleb ikka ka.” Mägi sõnul on etendustega kavas alustada juba detsembri alguses ja jõuluretked kestavad kuu keskpaigani välja. “Jõulude eel ja ajal on üritusi palju ja me ei taha teistele tegijaile n-ö jalgu jääda.”

Jõulumaa teemani jõuti ka Kuressaare linnavolikogu kultuurikomisjoni viimasel koosolekul, kus kõneldi linna kultuurielu elavdamisest sügistalvisel ajal. Ühe taaselustamist vajava ideena jäi arutelu tulemusel sõelale just Jõulumaa. Lea Kuldsepp, kes aastaid Mändjalas Jõulumaaga tegeles, meenutas, et see oli äärmiselt populaarne üritus, kuhu sõideti kohale isegi mandrilt.

Saaremaa muuseumi direktori Endel Püüa sõnul on järgmise aasta jõuludeks põhitööd muuseumi õuel tehtud ja seepärast võiks Jõulumaa teha just linnuse hoovi. “Saame kasutada meie käsitöökeldreid ja muidugi ka peakorruse saale,” ütles Püüa. Kuldsepp lisas, et kindlasti võiks kasutada ka linnaparki. Komisjoni arvates vajab idee edasiarendamist ja järgmise aasta Jõulumaa võiks sündida muuseumi ja linnateatri koostöös.

Print Friendly, PDF & Email